Pohřeb Šafránkové (†68): ABRHÁM NA VOZÍKU, SYN O HOLI | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pohřeb Šafránkové (†68): ABRHÁM NA VOZÍKU, SYN O HOLI

Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou - truchlící rodina
Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou - truchlící rodina (CNC_David Kundrát)

Málokdo věřil, že vdovec po Libuši Šafránkové (†68) Josef Abrhám (81) na pohřeb své ženy přijde! Dorazil a byl velmi statečný. Slavný doktor Arnošt Blažej z kultovního seriálu Nemocnice na kraji města je ale viditelně velmi nemocný. Smrt manželky jeho zdraví podlomila ještě více.

Na pohřeb ho přivezla tmavá dodávka spolu s dalšími členy rodiny. K nemilému překvapení všech byl herec na invalidním vozíku. Na tom ho následně najatá ochranka přepravila do kostela sv. Anežky, kde pohřeb proběhl. Abrhám seděl celou dobu v první řadě a obřad sledoval, ale byl na něho smutný pohled, měl nepřítomný výraz.

Pohlazení shůry

Malou jiskru v propadlých tvářích vykouzlila Abrhámovi operní pěvkyně Gabriela Beňačková (74), která v jednu chvíli sestoupila z kůru a herce pohladila. Statečný vdovec absolvoval nejen zádušní mši, ale také rozloučení s manželkou ve chvíli, kdy naložili rakev s jejími ostatky do pohřebního vozu. Následně ještě ustál vlnu kondolencí od svých kamarádů a přátel. Těžko říci, jak následující období nemocný Abrhám zvládne. Opora rodiny pro něj bude velmi důležitá...

Havlová se spletla

Bývalá první dáma Dagmar Havlová (68) se ve svém projevu spletla a tím rozesmála všechny přítomné. Stalo se to během její vzpomínky na první setkání s Šafránkovou. „Pamatuju si jako dnes chladnou chodbu brněnské konzervatoře, kde jsem seděla v březnu 1948, pardon 68... (začala se smát, poz. red.) a čekala na verdikt příjímací zkoušky z herectví. Přiběhla ke mně rozesmátá, rozevlátá krásná holka, připomínající mi horskou čistou bystřinu. Kolem sebe si nesla jakýsi jas...“ vzpomínala v projevu.

Tatiana Dyková na pohřbu Šafránkové: Věděla přesně, co chce

Video se připravuje ...

Vetchý měl zpoždění

Jedním z řečníků byl také Ondřej Vetchý (59). Na obřad dorazil později, jelikož se vracel z německého Frankfurtu. „Libuška Šafránková představuje to, co nás spojuje. Otiskla se do nás, vepsala se do nás,“ zaznělo mimo jiné v jeho vzpomínce. Hned po obřadu pak herec odjel na další natáčení.

Hrušínský o Babičce

Jan Hrušínský (66) v projevu připomněl natáčení filmu Babička. „Nejdříve jsem uslyšel zvonivý smích a potom jsem uviděl úsměv, který máme všichni před očima,“ vzpomínal na Libušku.

Jan Potměšil na pohřbu Libuše Šafránkové (†68): Byla můj anděl!

Video se připravuje ...

Syn o holi

Jediný syn legendární herečky dorazil o holi. „Ve čtvrtek se mi stala nehoda, ale to sem nepatří,“ odpověděl Josef ml. (44) na dotaz deníku Aha!.

Tatiana Dyková (42), herečka
Princeznovská korunka

Když Popelka rozlouskne poslední oříšek, najde svatební šaty, střevíčky a korunku. A právě takový střevíček donesla Tatiana na rozloučenou Libušce. „Byla sluníčko a zároveň věděla, co chce. A dělala to tak půvabným stylem, že jí všichni vyšli vstříc. Naposledy jsme se viděli na premiéře Odcházení, vždy to byl zážitek,“ řekla Aha! herečka.



Přečtěte si
st.rec
30. 6. 2021 • 00:08

Nejstrašnější je že bulvár má aspoň 14 dní titulní stránky a téma a lidi to žerou až neskutečně vážně.Každého kdo odešel si můžeme vážit i když jsme ho nijak významně nemilovali zaživa.A netřeba kolem toho plýtvat emocemi na diskusích. PS:Manželé Abrhámovi kdysi bydleli na nábřeží-od Palackého k Jiráskovu mostu na smíchovské straně a potkat je v tehdejší Tržnici na v lahůdkách kde ona v černých brýlích baštila chlebíček a on se znuděným výrazem pil pivo byl záři­tek.Ne­kriti­zuji,­jen oznamuji.

jity
29. 6. 2021 • 13:28

Zemřela herečka, kterou měli lidi rádi, tak do ni a jejího manžela neni slušné kopat. To, že ji někdo jiný nemusel a nebo dokonce rád neměl je jeho problém tak ať drží pysk.

travina
28. 6. 2021 • 17:38

Bello ... tobě už není rady ani pomoci, tvůj mozek je naprosto zatemněn Jinak by tě musela hanba fackovat Kdyby tvoje matka tušila, co z tebe vyroste za necitelnou stvůru, tak by se picla hned na porodním stole!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!

-bello-
28. 6. 2021 • 13:44

travina
snaž se mě mít " na háku " i Ty !

-bello-
28. 6. 2021 • 13:43

leros
většina lidí?
Víš co, mně bude stačit , když mě budeš ignorovat ty!
Abrháma a Šafránkovou ráda nemám a nemyslím, že Ty pohřby na tom něco změní.
Vystavovat Abrháma, jako zombie ?
To si vyřiď s jeho rodinou, ne se mnou.Tečka !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.