Libuše Šafránková (†68): Miliony dědicům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Libuše Šafránková (†68): Miliony dědicům!

Libuška Šafránková
Libuška Šafránková (Foto ara)

Málokdo ví, že Libuše Šafránková (†68) za života ročně vydělávala (a bude tomu tak dál i po její smrti) miliony korun za práva na užívání jejích fotografií pro reklamní účely v německy mluvících zemích. Jde o hereččiny snímky z kultovní pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Tvář mladičké Šafránkové se už několik let objevuje u našich sousedů např. na hrníčcích nebo taškách. Zatímco o tomto herečka věděla a dala k tomu souhlas, jiní »vykukové« se často snažili její fotky zneužít. Před časem např. jeden z podnikatelů v německém Erfurtu, který ve svém stánku se sladkostmi prodával čokolády s tváří Šafránkové alias Popelky.

„Vůbec jsem o tom nevěděla. Je opravdu neuvěřitelné, jak vynalézavost některých podnikatelů nezná mezí,“ prohlásila tehdy herečka. Celou situaci se dokonce snažila řešit s dědici po autorovi legendárních snímků Jaromíru Komárkovi. Podle informací magazínu Aha! TV se jim nakonec podařilo prodejci čokolád domluvit, aby je z pultů stáhl. Ovšem teď, kdy už Libuška nežije, může takových podvodníků vyvstat daleko více.

Zemřela Libuše Šafránková: Jaký byl její životní příběh?

Video se připravuje ...

Vzpomínky na princeznu

Němci po smrti Šafránkové chystají mnoho vzpomínkových akcí na herečku. Nejvíce jich v létě a na podzim a v zimě proběhne na saském zámku Moritzburg, kde na začátku 70. let natáčela s kolegy Tři oříšky pro Popelku.

Připomeňte si nejslavnější role Libuše Šafránkové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
picoda
30. 6. 2021 • 09:20

Alva

Alva
28. 6. 2021 • 09:08

V pátek byl pohřeb a v pondělí takový článek, je to morální hnus, k čemu peníze, když zdraví není a rakev nemá šuplík?

-bello-
27. 6. 2021 • 18:16

Šafránková na nákupních taškách a hrncích a Gott na cejchách a hrnkách.Gott tomu říkal "projekty s duší" a jak Šafránková ? Výpomoc v důchodu ?
Hm, hm ... to by mě fakt nebavilo

mbmb
25. 6. 2021 • 12:21

Princ je ufuneny červený zpocený děda za kterého mluví blbka Fialková.lide mají veliké starosti po tornádu a odpočívej v pokoji milá důchodkyně .Český národ je vláčen neustálým opakováním viz Klaus 80 a jeho sebranka a teď tohle

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.