Smrt Niny Divíškové (†84): Strach o vdovce Kačera (81) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smrt hvězdy Vyprávěj Niny Divíškové (†84): Strach o vdovce Kačera (81)

2006. Manželé Nina Divíšková a Jan Kačer před deseti lety.
2006. Manželé Nina Divíšková a Jan Kačer před deseti lety. (Foto Aha! – Marek Pátek, David Kundrát, ara)

Patřil mezi velké přátele Libušky Šafránkové (†68), která má už za dva dny pohřeb! Rodina Jana Kačera (84) na obřad pozvala, ale poté, co mu v pondělí zemřela manželka Nina Divíšková (†84), tak trochu počítá s tím, že se herec z účasti na pohřbu slavné představitelky Popelky omluví.

„Pochopíme, když nebude moci přijít. Je to moc smutné,“ řekla deníku Aha! sestra Šafránkové Miroslava (63). Seznam pozvaných tvořila se svým synovcem Josefem Abrhámem ml. (44), který celé poslední rozloučení a následný pohřeb připravuje ve spolupráci s ministerstvem kultury a Národním divadlem. V něm jeho maminka v letech 1992 až 1994 hrála.

Společný osud

Josef Abrhám (81) a Jan Kačer(84), kteří jsou velkými kamarády, se stali vdovci jen 12 dní po sobě. Šafránková od roku 2014 bojovala s rakovinou plic a zemřela 9. června v nemocnici po plánovaném zákroku, Divíšková, kterou sžírala Alzheimerova choroba, zemřela v pondělí doma ve své posteli. Zatímco Kačer se ještě snaží vystupovat a objevuje se i přes zdravotní problémy pravidelně na veřejnosti, Abrhám žije v ústraní a dlouho se už nikde neobjevil. „Pepík mi dělá starosti. Volám mu už několik měsíců, marně. Vždycky se mi hned ozve. Zřejmě je to s ním opravdu moc vážné. Jestli je doma, anebo se léčí někde v nemocnici, nevím, nikdo z rodiny mi nedal žádnou zprávu,“ upřesnil nedávno deníku Aha! Kačer.

Splněné poslední přání Divíškové. A Slováček po boku slovenské krásky

Video se připravuje ...

Převzal cenu

Za Abrháma předtím převzal Cenu Thálie za celoživotní přínos české činohře, a dokonce za něj natočil i zdravici. Co přesně se s vdovcem po Libušce Šafránkové děje, ví jen jeho nejbližší. Sama herečka se ještě na jaře snažila rozptylovat obavy o manželovo zdraví tím, že u sebe Abrhám nemá telefon, a proto se mu nedá dovolat.

Jan Kačer na pohřbu Jana Vodňanského: Byl to báječný kluk v těžké době...

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.