Mrazivé poslední dny Šafránkové: Svědectví přítelkyně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Mrazivé poslední dny Šafránkové: Svědectví přítelkyně

Libuše Šafránková
Libuše Šafránková (archiv Blesku)

Všemi milovaná Popelka Libuše Šafránková (†68) zemřela 9. června 2021. Podařilo se jí porazit zákeřnou rakovinu plic, ale jak ona sama očekávala, nemoc se jí bohužel vrátila. Jak ale probíhaly hereččiny poslední dny před úmrtím? O to se podělila její přítelkyně Markéta Lukášková a nutno říct, že z jejích slov mrazí.

Spisovatelka Markéta Lukášková byla s Libuškou v úzkém kontaktu poslední tři roky jejího života. Lukášková si přála, aby Šafránková namluvila jednu z postav její nejnovější audioknihy. „Po třech týdnech mi zazvonil telefon. Byla to Libuška a já skoro nemohla dýchat. Byla nadšená, knížka se jí moc líbila a vlastně hned kývla na to, že namluví v audioknize roli babičky. A pak jsme si povídaly. Zněla, jak kdyby jí bylo o padesát míň,“ vzpomíná Markéta. Od té doby si volaly pravidelně a staly se z nich přítelkyně.

Blesk Podcast: Šafránkové unikla hororová role kvůli cenzuře. Scénárista Dutka odhalil své dávné přání

Video se připravuje ...

„Občas zmínila, že musí do nemocnice na vyšetření a že se uvidí, jak to dopadne. Ale brala to s humorem. Mně z toho vždycky šel mráz po zádech, jak si ze smrti dělala srandu,“ pokračovala spisovatelka. S Libuškou se ale nikdy ve skutečnosti nesešla. A toho osudného červnového rána zjistila, že už ani nesejde. „Pořád jsme si slibovaly, že se setkáme a půjdeme na procházku. Je mi smutno. Utěšuji se tím, že odešla v míru,“ smutnila Markéta.

Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou v jejích rodných Šlapanicích

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
12. 6. 2022 • 00:15

To nechápu!
Proč by jí stárnutí mělo dělat problém?
Nepřipadala mi zničená tím, že normálně stárne.Nebo snad ano ?

zuzakirsch
11. 6. 2022 • 16:09

To, jak ztvárnila city a krásu světa a hned několika generacím ve svých rolích dělá radost, za to jí patří věčná sláva. Naprosto chápu, že v její situaci jí stárnutí působilo velký problém. Je to naše Popelka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.