Pohřeb Josefa Abrháma ohrožení: Nelítostná hra o čas | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Pohřeb Josefa Abrháma v ohrožení: Nelítostná hra o čas

Josef Abrhám s milovanou Libuškou
Josef Abrhám s milovanou Libuškou (Martin Hykl, archiv Blesku)

Datum posledního rozloučení s hercem Josefem Abrhámem (†82) už je známo. Připadnout má na pondělí 6. června. Pohřeb se nebude konat jinde, než na stejném místě, kde dal poslední sbohem své velké lásce Libušce Šafránkové (†68) - v kostele svaté Anežky České na Roztylském náměstí. Má to ale háček - podmínky pro konání pohřbu herce tomu zatím vůbec neodpovídají...

Město opět řeší stejný problém jako při konání pohřbu Šafránkové. Schody, které vedou do kostela, jsou v tak zbídačeném stavu, že není těžké se na nich zranit. Opravy sice probíhají o sto šest - zda se ale všechno stihne a v den posledního rozloučení s Abrhámem bude vše napraveno, to rozhodně není jasné.

Lidé z branže tedy dosud nemají jasno, kdy a kam se s kolegou a přítelem mohou přijít rozloučit. Situaci se navíc začínají vysmívat i lidé, kteří v dané části Prahy 4 žijí.

Režisér Zelenka o Josefu Abrhámovi (†82): Uměl dělat humor bez vulgarit

Video se připravuje ...

„Rok se s rokem sešel. Další pohřeb, další oprava. Obávám se, že na Spořilově brzy dojdou osobnosti, než to bude kompletně spravené,“ zní například jeden z příspěvků v diskuzi. „Úplně slyším, jak zněl rozkaz. Hlavně to nějak opravte, ať si tam někdo nerozbije hubu,“ cituje Expres dalšího účastníka diskuze. 

Zdá se ale, že oprava schodů je zde každoroční evergreen. „Problém je, že přes zimu led ty desky nadzvedne. A pak ještě k tomu ta voda dlouho taje a dostane se pod schody. Pak se to musí všechno opravovat,“ vysvětlila pro Expres jedna z místních. 

Veronika Žilková o smrti Josefa Abrháma (†82): Je to krásná zpráva!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.