Kretschmerová v muzikálu Slunce, seno, jahody: Z Evíka je Keliška | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kretschmerová v muzikálu Slunce, seno, jahody: Z Evíka je Keliška

Jaroslava Kretschmerová se vrací na obrazovky
Jaroslava Kretschmerová se vrací na obrazovky (FTV Prima, archiv)

Očekávaný muzikál Slunce, seno, jahody míří na prkna karlínského divadla. Zahraje si v něm i Jaroslava Kretschmerová (66), která v Troškově trilogii ztvárnila rozverného Evíka. Teď si střihne drbnu Kelišovou.

Duší je pořád ztřeštěný Evík, a tak jí i role největší drbny sedne. Po divadelních prknech létá jako splašená a diváci uslyší i zlidovělou hlášku: „Jestli kecám, ať se propadnu do západního Německa!“ Kolegyním prý do rolí nezasahuje – a když už, tak jen zlehka. „Jaruška jemně naváděla, jestli bych to nechtěla udělat trochu jinak, že Helenka Růžičková byla tady v tu danou chvíli taková, udělala tohle a tamto,“ prozradila Aha! Adéla Gondíková (46), jež v roli Škopkové alternuje s Ivou Pazderkovou (42).

Jaroslava Kretschmerová: Slunce, seno 4? Telefonovali jsme si s Troškou...

Video se připravuje ...

Dalším hercem z trilogie, jenž dostal šanci zahrát si i v muzikálu, je Pavel Kikinčuk (62). Jeho roli studenta Šimona Pláničky však převzal Martin Písařík (42) a na něho vyšel starý Škopek, který by bez pár »lahváčů « denně těžko přežil. První diváci mohou vidět muzikál v předpremiérách už od dnešního dne. Slavnostní premiéra se odehraje ve čtvrtek 16. června.

Miluna ze Slunce, seno: Zranění na natáčení! A rivalita s Blaženou i ve skutečnosti!

Zapějí i krávy!

Filmové Hoštice ožijí v muzikálu v plné parádě a diváci se můžou těšit i na tančícího faráře Otíka. Svůj part si na jevišti střihnou dokonce krávy. „V Karlíně jsme si řekli, že jsme se všichni zbláznili, ale že to prostě zkusíme. V muzikálu je zkrátka možný všechno. I aby ty krávy zpívaly. A budou zpívat,“ prohlásil autor hudby Ondřej Brzobohatý(39).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.