Seriál Devadesátky: Mrazivé zákulisí natáčení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Seriál Devadesátky: Mrazivé zákulisí natáčení!

Vlevo: Skutečný záběr z vytahování sudů s těly z Orlíku. Zbylé dva snímky: Záběry ze seriálu Devadesátky.
Vlevo: Skutečný záběr z vytahování sudů s těly z Orlíku. Zbylé dva snímky: Záběry ze seriálu Devadesátky. (Archiv Blesk/Česká televize)

Divácky velmi oblíbený seriál Devadesátky míří do velkého finále. Drsné příběhy z mafiánského prostředí reálných příběhů, které napsal sám život, byly velkým soustem nejen pro hlavní aktéry kriminálky. Mrazilo je především na orlické přehradě při výlovu sudů s mrtvolami, ale dokázali si udělat čas i na nějaké ty vtípky. Jak prožívali nejen seriáloví vyšetřovatelé natáčení?

Martin Finger (51)
kapitán Václav Plíšek

SEBEVRAŽDA MÁMY

Z nabídky na roli v seriálu byl herec nadšen, protože kdysi uvažoval, že by se dal na dráhu kriminalisty, ale atmosféra natáčení byla chvilkami až děsivá. „Všechno to zlo, temnota, hloupost, hamižnost, agresivita na mě vybafly mnohem silněji,“ popsal Finger. Při pohledu na vody orlické přehrady se mu navíc vybavila sebevražda jeho maminky, která se utopila v přehradní nádrži Krásno na severní Moravě, když mu bylo pouhých 25 let. „Vrátili jsme se s přítelkyní z Irska, ještě s báglem na zádech jsem pustil záznamník na telefonu a kuchyň rozkrojil strejdův vyděšený hlas – Marťo, máma se utopila, přijeď,“ vzpomínal Martin v rozhovoru pro Blesk tv MAGAZÍN na nejhorší den svého života. „Dlouho jsem stál uprostřed kuchyně. Jen stál, v hlavě prázdno. Pak jsem řekl, že se jdu vykoupat. Vlezl do vany, pustil vodu a začal brečet. Od té chvíle můj život nebyl jako dřív...“

Ondřej Sokol (50)
nadporučík František Tůma

MÓDNÍ PEKLO

V mordpartě představuje jediného z pětice vyšetřovatelů, který přejde na stranu temna. O to více si ale postavu »prodejného« nadporučíka vychutnával. „Zaplete se s podsvětím a už z toho nedokáže vybřednout. Charakter mojí postavy je založený na několika reálných policistech, o to zajímavější je to však na ztvárnění,“ řekl Sokol o své roli. Na seriálu ocenil hlavně přínos bývalého elitního vyšetřovatele a scenáristy Josefa Mareše. „Kdykoliv byl Pepa na natáčení, tak jsme z něj tahali nejrůznější detaily,“ prozradil herec a moderátor. Devadesátá léta pro něho představovala peklo, hlavně co se módy týká. „Tehdy mi to přišlo příjemné, nyní je to však poměrně bolestivé setkání – i když teď se to zase vrací do módy,“ dodal Ondřej v rozhovoru pro iDnes.cz se svým typickým smíchem.

Seriál Devadesátky sleduje skutečné kauzy té doby

Video se připravuje ...

Kryštof Bartoš (29)
poručík Tomáš Kozák

HEPNARKA ZA VOLANTEM

Benjamínek pražské mordparty zažil nejmrazivější momenty na lodi na Orlíku. Ovšem nejhorší zážitek spojený s natáčením je velmi úsměvný. „Nejsem úplně dobrý řidič a tady jsem musel řídit. Dostal jsem žigulíka a vůbec netušil, co s ním. Neměl posilovač, pedály hrozně citlivé, několikrát za sebou mi to chcíplo, a tak jsem tam poskakoval,“ svěřil deníku Aha! herec se smíchem. V mládí měl autonehodu a od té doby se za volantem úplně necítí. „V jednu chvíli jsem to málem narval do plotu. A tam vznikla přezdívka Hepnarka, kterou vymyslel během mé skvostné jízdy Ondra Sokol se slovy – no jo, Tomáš Kozák Hepnarka nás tady málem zabil!“ Při vytahování sudů s mrtvolami ze dna orlické přehrady také prožil lehce mrazivý zážitek s kolegou Fingerem. „S Martinem jsme se během natáčení bavili, co tam ještě asi tak na dně leží, a pár měsíců nato bylo něco zase vyloveno!“ prozradil Aha! Bartoš.

Dobrodružství ruské mafie v ČR: Skutečný příběh plný brutality

Video se připravuje ...

Bořek Slezáček(54)
jednooký Alexej

ZJIZVENÁ TVÁŘ

V roli jednookého mafiána z Východu zaujal stejně jako Michal Novotný (42) coby majitel Discolandu Sylvie Ivan Jonák (†59). Bořek strávil nejvíc času v maskérně, kdy mu nasazovali zaslepenou čočku a také povedený »hrnec na hlavě«. „Dělat tu jizvu a oko, to zabralo vždycky dost času, už nevím přesně, ale dvě hodiny jsem před každým natáčením v maskérně strávil určitě,“ řekl Aha! Slezáček, který byl z práce maskérů nadšený. Hercova postava vyžadovala i ostrý přízvuk. Ten pro něho také nebyl problém, spíš naopak. Rodina jeho maminky totiž pochází z Ruska. „Původně jsem chtěl použít mnohem silnější přízvuk, když jsem si tu roli připravoval. Ale na place jsme s panem režisérem Peterem Bebjakem zjistili, že je to na úkor srozumitelnosti,“ prozradil Slezáček.



Přečtěte si
ejvm1712
7. 2. 2022 • 20:33

Konečně dobrý seriál

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.