ODHALENÉ TAJEMSTVÍ: Mikluš a Hanuš o společné roli kriminalisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

ODHALENÉ TAJEMSTVÍ: Robert Mikluš a Miroslav Hanuš o společné roli!

Kdo v Devadesátkách hraje koho?
Kdo v Devadesátkách hraje koho? (Česká televize)

Poznávacím znamením vyšetřovatele Korejse, jehož v seriálu Devadesátky hraje Robert Mikluš (39) a v Případech 1. oddělení Miroslav Hanuš (58) jsou jablka, a ne jen tak ledajaká. Speciální ghanská odrůda!

Starší z herecké dvojice jablka vždy pečlivě loupal a měl jich za seriál neuvěřitelnou spotřebu, až to zaujalo i samotné diváky Případů 1. oddělení. „Kolik těch jablek ten Korejs proboha spotřebuje?“ tázali se tehdy. Odpovědi se nedočkali, ale je jisté, že Korejsova vášeň se začala projevovat až později.

Typický znak

Mikluš nad krouháním jablka totiž rozhodně netráví v seriálu tolik času jako Hanuš, i když samozřejmě šel za služebně starším kolegou pro rady. „Řekl jsem mu, že především musí hrát dobře a pak musí mít jablíčka, která pro něj představují typický znak. Já osobně si myslím, že Korejs má doma tři stromy a jde tedy o jeho vlastní jablka,“ prohlásil Miroslav se smíchem.

Z tabákových plantáží

Herci se znají z Divadla v Dlouhé a jsou i přáteli. O to jednodušší byla mezi nimi komunikace, nejen o jablkách... Robert tak odhalil, odkud oblíbené ovoce pochází a proč Miroslav chtěl jen jednu konkrétní odrůdu. „Mirek Hanuš jako silný kuřák preferoval na place pouze jablka Bornan, sklízená poblíž tabákových plantáží v jihovýchodní Ghaně,“ začal Mikluš rozšafně vyprávět pohádku.

Seriál Devadesátky sleduje skutečné kauzy té doby

Video se připravuje ...
„Korejs je miluje jednak pro jejich hořkou koncovou chuť, která mu připomíná jeho dětství, a vůni, kterou nosila Ghana Maciuchová. Technika loupání jablek Josefa Korejse byla vydaná knižně Divadlem v Dlouhé,“ smál se herec a s velkou nadsázkou poukázal na parfém oblíbené herečky Hany Maciuchové (†75), s níž se Hanuš potkával během natáčení nekonečné Ulice.

KARIÉRISTA A SÓLOKAPR

V Devadesátkách hraje Mikluš mladého Korejse ještě coby kapitána a jeho postave není tolik vyprofilovaná. „V mládí ještě neměl pozici, takže se musí víc snažit, ale je samozřejmě vidět, že je kariérista a sólokapr. Taky hodně machruje, což je ostatním nepříjemné,“ popsal Robert svou postavu s tím, že ale samozřejmě všem ochotně pomůže. Hanuš pak v Případech 1. oddělení postavu Korejse »povýšil« na majora a díky svému zbrklému rozhodování a především snaze vždy vyhovět zájmům shora, není mezi kolegy příliš oblíben.

Trailer k seriálu Devadesátky

Video se připravuje ...

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.