Strážmistr Topinka Robert Mikluš v bolestech: Tančil se zlomeninou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Strážmistr Topinka Robert Mikluš v bolestech: Tančil se zlomeninou

2023 Zlatá labuť Se svou seriálovou manželkou Kristýnou Ryškou.
2023 Zlatá labuť Se svou seriálovou manželkou Kristýnou Ryškou. (Foto Aha! – Martin Hykl, ND/Patrik Borecký, ČT, TV Nova)

Během tříhodinového představení Mefista takřka nesleze z jeviště Státní opery, dokonce i tančí! V den premiéry se ale představitel hlavní role Robert Mikluš (41) nemohl bolestí postavit na nohu. „Vypadalo to na únavovou zlomeninu,“ prozradil deníku Aha! zdroj z divadla. Strážmistr Topinka dal do zkoušení své životní role opravdu všechno. „Po hodinách zkoušek a generálce to odnesla noha,“ přiz

Strážmistr Topinka dal do zkoušení své životní role opravdu všechno. „Po hodinách zkoušek a generálce to odnesla noha,“ přiznal herec. Naštěstí skončil v šikovných rukách masérů baletního souboru Národního divadla, kteří si věděli rady a nejen obrazně ho postavili na nohy. Mikluš se tak mohl vrátit do období první poloviny 20. století, kdy zuří nacismus a kde se pohybuje už díky seriálu Zlatá labuť. „Noha opravdu bolela,“ potvrdil Aha! po čtvrteční premiéře sám Robert, který v roli herce Hendrika Höfgena sklízel zasloužené ovace.

Robert Mikluš alias strážmistr Topinka: Na festival s maminkou!

Video se připravuje ...

I jemu se značně ulevilo. Další večer ho totiž čekala druhá premiéra. Postava Hendrika Höfgena vznikla v hlavě spisovatele Klause Manna (†42) podle skutečného herce Gustafa Gründgense (†63), který se stal osobním chráněncem »druhého muže Třetí říše« a zakladatele gestapa Hermanna Göringa (†53). „Máme tedy něco společného. Lže a nikdy nelže, věří všemu, nevěří ničemu, je to herec,“ prohlásil Mikluš o svém Hendrikovi.

Znají to hlavně běžci

Únavová zlomenina není klasická zlomenina, kdy dochází ke zlomení kosti na více částí za působení velké síly po relativně krátkou dobu (např. při pádu či nárazu). Jde o mikro zlomeninu, která se vytváří delší dobu, třeba i několik měsíců, a nemusí být patrná ani na rentgenovém snímku. Je totiž tak malá, že jde na kosti zaznamenat až ve fázi hojení (zhruba za 2 až 3 týdny po vytvoření zlomeniny). Nejčastěji se s ní setkávají běžci.

Zlatá labuť: Jak to bylo doopravdy - 3. díl

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.