Mikluš ze Zlaté labutě: ZÁCHRANA NA POSLEDNÍ CHVÍLI | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mikluš ze Zlaté labutě: ZÁCHRANA NA POSLEDNÍ CHVÍLI

Robert jako prvorepublikový boháč.
Robert jako prvorepublikový boháč. (TV Nova)

Momentálně na obrazovce nosí šik oblek z 30. let a coby bohatý podnikatel patří mezi horních deset tisíc. V reálném životě ještě před pár lety neměl herec Robert Mikluš (40) peníze ani na to, aby pozval holku na rande. Z divadelních honorářů tak živořil, že chtěl skončit s herectvím...

Rodiče z něj chtěli mít právníka, v advokacii by mohl vydělávat spoustu peněz. Jenže ostravský rodák se vrhl na herectví a roky se potýkal s existenčními problémy! Filmaři ho objevili až v roce 2007 pro seriál Četnické humoresky, ovšem na další dobře placenou televizní šanci si musel počkat dalších 7 let. „Už se to neřeší jako v 90. letech, kdy herci, kteří netočili seriály, pohrdali těmi druhými, protože oni hráli o těch vážných věcech. My jsme o těch vážných věcech hráli, ale brali jsme 12 tisíc korun čistého,“ přiznal seriálový manžel Kristýny Ryšky (37) alias Ireny ve Zlaté labuti.

Elegán Robert Mikluš: Takhle strážmistra Topinku neznáte

Video se připravuje ...

Osobní krize

Tehdy na tom byl tak špatně, že snad i uvažoval najít si civilní zaměstnání. „Zhruba po šesti letech na Provázku jsem měl osobní krizi. Říkal jsem si, že takhle nebudu moct založit rodinu a mít dítě,“ zavzpomínal na těžké časy během angažmá v Divadle Husa na provázku. „Bylo těžké pozvat holku na rande, protože jsem neměl peníze na večeři. To mě hrozně ponižovalo. Měl jsem pocit, že sice dělám v profesi maximum, a stejně to pořád nestačí,“ odhalil o sobě v rozhovoru pro iDnes.cz.

Záchranné lano

Aby si přivydělával na brigádách, tak na to neměl kvůli vytíženosti v divadle čas. Takže udělal obrovský skok do neznáma, rozhodl se odejít na volnou nohu do Prahy. A tam kývl na kontroverzní roli pomalejšího strážmistra Topinky v seriálu Doktor Martin. „Rozmýšlel jsem, jestli to vzít. Pak jsem si řekl: Co blázníš, nedělej hrdinu,“ prozradil Mikluš, jak začala jeho cesta na výsluní. Dnes má s přítelkyní Veronikou Lazorčákovou (34) tříletou dceru, hraje v Národním divadle, kde je v angažmá i jeho partnerka, a je i hvězdou seriálů. Jeho zatím nejnovější a aktuální rolí je boháč Lukáš Mašek ve Zlaté labuti, vidět ho můžete každý čtvrtek na Nově. Díky filmům a seriálům už může pozvat svou lásku na večeři...

Přítelkyně nemá kšeft

Zatímco Robert už zjistil, že se dá velmi dobře uživit díky televizi a seriálům, jeho talentovaná partnerka Veronika Lazorčáková na průlomovou filmovou příležitost pořád ještě čeká. Byť o ní říká, že je lepší, a je navíc držitelkou prestižní divadelní ceny, nabídky na natáčení žádné nemá. „Moc nechápu, že není tolik vidět v televizi a ve filmu, protože podle mě je lepší herečka než já. Má ostatně Thálii pro činoherce do 33 let. Já za ní odešel z angažmá v Brně na volnou nohu do Prahy,“ hájí Veroniku Robert. Aspoň že jemu se daří – jen letos jsou nebo budou k vidění jeho tři seriály.

Strážmistr Topinka Robert Mikluš: Večírkoval jsem jen jeden den

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dejavu26
19. 3. 2023 • 16:52

Nejlepší byl v Dukle 61, tam jsem ho objevila. Zazářil i této menší roli.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.