Michal Novotný v seriálu Devadesátky: První slova o roli mafiána! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Michal Novotný v seriálovém hitu Devadesátky: První slova o roli mafiána

Podoba Novotného s Jonákem je neskutečná.
Podoba Novotného s Jonákem je neskutečná. (ČT)

Diváci nevěřili svým očím! V prvním díle minisérie Devadesátky se objevila kontroverzní postava mafiána Ivana Jonáka (†59), jehož dokonale ztvárnil Michal Novotný (42). A když se herec viděl v zrcadle, nestačil zírat: „Ty vo*le!“ vypadlo z něj jen.

Kudrnatý účes, bílý ohoz hodný veksláka z devadesátých let a zlaté prsteny snad na každém prstě. Kostyméři a maskéři si dali pořádně záležet a výsledek stojí za to. Čehož si je vědom i sám herec. „Když jsem si vzal tu ovci na hlavu, posadil ji na můj obtloustlý obličej a navlékl se do bílého obleku, vyšel z toho jasnej Jonák,“ řekl se smíchem herec. „Myslím si, že za devadesát procent úspěchu vděčím maskérům, protože to, co odvedli za práci, je neuvěřitelné,“ dodal pro Aha! Novotný, na jehož herecký výkon se sype chvála ze všech stran.

Martin Finger v Devadesátkách převzal roli Polívky: Z čeho mu nebylo dobře?

Video se připravuje ...

„Neskutečný, Michal mě jako Jonák rozsekal, výborný, skvěle zahrané,“ shodují se diváci do jednoho. Sám herec je samozřejmě pozitivními reakcemi potěšen, přesto nechce, aby vše bylo jen o Jonákovi. Minisérie je inspirována skutečnými případy, které vyšetřoval bývalý elitní kriminalista Josef Mareš (58), jenž má na svědomí scénář a podílel se také na seriálu Případy 1. oddělení, jemuž mají Devadesátky předcházet.

Ožil i Discoland Sylvia

Aby byla postava Jonáka dokonalá, musel samozřejmě ožít i jeho Discoland Sylvia. Kvůli známé pražské diskotéce zabil svou ženu, protože podnik byl celý napsán na ni a Jonák se dozvěděl, že ho měla v plánu prodat. Ve vězení si pak odkroutil 18 let. Štáb tedy vyrazil do pražské Libně, kde budova bývalého doupěte neřesti stojí.

Pohřeb Ivana Jonáka: Kdo se přišel rozloučit? 

Video se připravuje ...

V původním Discolandu se podařilo najít autentické části, které byly v devadesátých letech umístěny na fasádě. Upravený exteriér Discolandu zůstal po dohodě s majiteli i po natočení zachován. Vnitřní prostory jsou však už velmi poničené, pro natáčení interiérů se tak musel najít náhradní prostor.

Měli skoro 2 miliony diváků

První díl Devadesátek zlomil rekord ve sledovanosti. Pustilo si ho 1,883 milionu diváků starších 15 let, a seriál se tak stal nejsledovanějším pořadem celého nedělního dne a také zatím drží prim nejsledovanější televizní novinky od začátku roku. Navazuje tak na úspěchy Případů 1. oddělení, jež si držely sledovanost 1,7 – 1,8 milionu diváků v obou řadách.



Přečtěte si
paralenka
12. 1. 2022 • 15:23

Teď jste mě dostali. Na ČT nekoukám, ale po nějaké upoutávce v článku, že to bylo točené v Šumperku, jsem to našla v TV archivu - a čučela, co tam dělá Jonák, když už vypustil dávno duši. To mě namíchlo, už jsem ho ve filmu viděla a lezl mi na nervy, tak jsem to skrečovala. Klobouk dolů, M. Novotný, nenapadlo mě, že to není archiv se starými záběry. Fakt věrohodné.

ginkognito
12. 1. 2022 • 10:52

Většinou na ČT pliju, ale tohle se jim fakt povedlo a pan Novotný byl jako Jonák úchv­atný!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!

ejvm1712
11. 1. 2022 • 11:06

Voba hnusný. Blééé

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.