Milena Dvorská (†71) se v pohádce trápila : Vycpávali jí prsa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Milena Dvorská (†71) se v pohádce trápila : Vycpávali jí prsa!

1955 Byl jednou jeden král
1955 Byl jednou jeden král  (Foto ara )

Studem by se na místě propadla! Tak se cítila během natáčení pohádky Byl jednou jeden král Milena Dvorská (†71). Tehdy jako šestnáctiletá představitelka princezny Marušky prožívala kvůli rekvizitářům peklo.

Polibek před kamerou s představitelem rybáře Vladimírem Rážem (†77) se nakonec pro mladičkou herečku ukázal jako nejmenší zlo. Pro stydlivou dívenku se stala prokletá rekvizita – podprsenka. „Museli mi vycpávat šaty korzetem z latexu, protože jsem neměla prsa,“ postěžovala si po natáčení Dvorská, která bojovala se studem nejen při samotném vycpávání, ale i při prezentaci o několik čísel většího dekoltu.

Problém se sádrou

Herečku netrápili jen kostyméři, ale i rekvizitáři. A to všechno jen kvůli nešťastné zlomenině ruky Vladimíra Ráže. Tu měl sice herec zabalenou po sundání sádry do speciální dlahy tělové barvy, ale nesměl ji namáhat. A to byl nepřekonatelný problém při scénách, kdy nese Marušku přes mokřiny. Proto herečku zprvu nutili sedět na speciálně upraveném kole nebo na kládě se sedákem, kterou v rákosí nesli skrčení dva muži. Ale ani to nevypadalo dost reálně. Nakonec vše skončilo tak, že herečka seděla na zádech členovi štábu, který lezl po čtyřech.

Poslední velký úspěch znárodněné československé kinematografie, zároveň první celovečerní film Jana Svěráka (56). Obecné škole je 30 let... 

Video se připravuje ...

K roli se dostala náhodou

Tehdy studovala v Prostějově zdravotnickou školu a u toho jako koníček hrála v ochotnickém souboru, kde ji objevil Jan Werich (†75) a přemluvil, aby zkusila roli Marušky. Původně ji ani nechtěla, jenže Werichovi se neříkalo »ne«. Hned po natáčení Byl jednou jeden král přišel film Anděl na horách a další a další role. A pak začala studovat na DAMU.

Pohádku Byl jednou jeden král můžete vidět na Štědrý den v 18.00 hod. na TV Nova nebo na Štěpána od 16.10 rovněž na TV Nova.

Nedvěd přijal bratra a syna zavrhl! A prokletá role Václava Kopty

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.