Čarodějnice z Jasněnky Růžičková (†67): TRPĚLA KVŮLI DRÁPŮM! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Čarodějnice z Jasněnky Růžičková (†67): TRPĚLA KVŮLI DRÁPŮM!

Helena Růžičková v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987)
Helena Růžičková v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987) (Reprfoto Filmové studio Barrandov)

Nechtěná dieta! Tu byla nucena držet během natáčení pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci představitelka hrozivé čarodějnice Helena Růžičková (†67). Kvůli obřím nalepeným nehtům byla na place jako bez rukou!

Jediná věc, kterou mohla při čekání na své scény dělat, bylo prý kouření cigaret. Nic jiného nešlo. „Ty drápy, to bylo něco, s čím se nedalo jít ani na záchod!“ vzpomínala na natáčení Troškovy pohádky herečka. „Pokaždý mi musel někdo sundat sukni a kalhoty,“ smála se Růžičková. Pomoci jí nemohla ani její filmová dcera Černava neboli Yvetta Blanarovičová(58). I ona měla na rukou nalepené plastové nehty, jež nešly sundat.

Zdeněk Troška obsadil Gotta do Z pekla štěstí 2: Producenti mysleli, že jsem se zbláznil

Video se připravuje ...

Za všechno mohlo extralepidlo z USA. „Zbylo nám po Američanech, když tu natáčeli film Amadeus. A drželo opravdu dokonale,“ zdůrazňovala sama Helena. „Když se ty drápy jednou nalepily, tak jste se s tím ani nenajedli! Jenom když nakrájeli sýr, tak mi ho nabodávali na drápy,“ prozradila Růžičková v jednom z rozhovorů detaily z natáčení.

Oblékl Baarovou i Princeznu ze mlejna: Se scénografem Růžičkou (†74) se loučil i Troška

Video se připravuje ...

Děti se jí bály doopravdy

Na setkání s Růžičkovou v kostýmu čarodějnice dodnes určitě nezapomněl i tehdy malý chlapec, který se s ní chtěl vyfotit. „Když to dítě přišlo k Heleně, vyhrkla ze sebe: Tááák a teď tě sežeru! To dítě se tak leklo, že muselo okamžitě pustit moč i trus,“ vzpomíná režisér Zdeněk Troška (68) se smíchem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.