Ne tak hvězdné začátky Blanarovičové: Štítili se jí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ne tak hvězdné začátky Blanarovičové: Štítili se jí!

Herečka Yvetta Blanarovičová
Herečka Yvetta Blanarovičová (Foto: Jan Tůma a archiv Blesku)

Tři roky před šedesátkou potvrzuje, že věk je jen číslo. Přesto jako první role dostávala čarodějnice a čerty. A třebaže ji nadpřirozené postavy proslavily a diváci si díky nim Yvettu Blanarovičovou pamatují, stály také za hereččiným trápením.

První role Yvetty Blanarovičové (67) byla dcera čarodějnice v podání Heleny Růžičkové (†67) v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987). „Když jsem točila tuhle pohádku, nikdo mě neznal a nikdo ani nevěděl, jak vypadám. Do barrandovských ateliérů jsem chodila první, aby mě stihli nalíčit. Technici se prý vsázeli, jestli jsem ve skutečnosti taky tak ošklivá,“ vzpomíná herečka.

Yvetta Blanarovičová žije už půl roku ve strachu: Zatím nejsem na nule, ale...

Video se připravuje ...

Co se herectví týče, byla malá čarodějka na první pohled zábavnější a zajímavější postavou než princezna, kterou hrála Michaela Kuklová (52). Jenže během tohoto natáčení padlo mimo kameru několik slz. „Míša Kuklová byla princezna a já jsem jí záviděla, jak je krásná, zatímco já vypadala hrůzostrašně. Za Míšou všichni chodili, byli na ni milí a oslovovali ji jménem. Mě oslovovali ‚ty tam‘ a dávali mi pokyny na dálku, jak se mě štítili. Dotklo se mě to a začala jsem bulet před ateliérem. Zdeněk Troška mě musel zpacifikovat, abych se vrátila a dotočila to,“ svěřila se Yvetta v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Herečka poté doufala, že příští role v pohádce bude již ta princeznovská. Jakmile dostala od režiséra Zdeňka Trošky (67) nabídku, neváhala říct ANO. Ale mělo to háček. „Když mi volal Zdeněk Troška podruhé do Princezny ze mlejna, měla jsem z toho radost, protože mě napadlo, že bych mohla hrát princeznu nebo nejhůř královnu. Když mi řekl, že budu hrát ne čertici, ale čerta, myslela jsem si, že si ze mě už dělá legraci. Řekl mi na to, že tady v Česku není takový trotl jako já. Tak jsem to vzala,“ s úsměvem vzpomíná.

Dáda marně čekala na Felixe. On své rozhodnutí změnil! A Blanarovičová okradena u lékaře!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.