Angelína z pohádky S čerty nejsou žerty: Pařila až do rána! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Princezna Angelína z pohádky S čerty nejsou žerty: Pařila až do rána!

Dana Bartůňková, Angelina z pohádky S čerty nejsou žerty: V pohádce ji sváděl Lucifer, v reálu miliardář.
Dana Bartůňková, Angelina z pohádky S čerty nejsou žerty: V pohádce ji sváděl Lucifer, v reálu miliardář. (Zbyněk Pecák, archiv Blesku, reprofoto Youtube)

S čerty nejsou žerty! Představitelka zlobivé princezny Angelíny ze stejnojmenné pohádky Dana Bartůňková (63) si z toho ale nic nedělala. Nejenže koketovala se samotným Luciferem v podání Karla Heřmánka (73), ale mimo kamery ještě takřka každou noc pařila až do rána, i když to měla zakázané!

Dodnes na to herečka vzpomíná. „Bydleli jsme na statku, kde byl každý večer oheň, pekla se masíčka a staří herci vykládali historky. Štáb nás předčasně zaháněl do postele se slovy – princezny, po desátý spát, ať nemáte pod očima pytle!” vzpomíná herečka. „Ale je jasný, že když nás zahnali, že jsme se druhou stranou vrátily. Ráno jsme si pak kapaly kapky do očí,“ (směje se) svým typickým smíchem.

Roli Angelíny přitom získala úplnou náhodou. „Bylo mi osmadvacet a najednou mi zavolal produkční, ať přijdu na konkurz na princeznu. Bylo tam strašně moc známých hereček, jako Zlata Adamovská, Ivanka Andrlová, Dáda Patrasová... A já jsem čekala, nezbyl na mě ani kostým a šla jsem jako poslední,“ říká Bartůňková. Hodili prý na ni jen nějaký župánek.

To nejlepší z pohádky S čerty nejsou žerty

Video se připravuje ...

„Tehdy se navíc říkalo, že je to dávno vybraný, že to bude hrát Libuška Šafránková, ale museli splnit počet přihlášených do konkurzu. Takže jsem počítala s tím, že tam jdu jenom do počtu... No a za čtrnáct dnů mi zavolali, že si mě pan režisér Hynek Bočan vybral,“ dodává.

Co se nepovedlo před kamerou:

PŘEŠLAP Č. 1: V pekle před Luciferem čert kocour (Ladislav Gerendáš) tvrdí, že místo něho hlídá kolega netopýr. Ale vzápětí je netopýr přítomen při kontrole, kdo přinesl do pekla peří.

PŘEŠLAP Č. 2: Když vtrhnou do chalupy vojáci, tak jim Petr připlácne talíře s kaší na obličej a utíká po dřevěných schodech na půdu. Nabílená zeď se přitom vedle nich vlní, protože jde o kulisu.

PŘEŠLAP Č. 3: Ve scéně, kdy princezna Adélka (Monika Pelcová) podává Petrovi (Vladimíru Dlouhému) uzlík s jídlem, má hlavu v okně žaláře. Když pak pod stejným oknem zpívá, je římsa vysoko nad její hlavou.

PŘEŠLAP Č. 4: Při vystupování z kočáru nese Lucifer červenou kazetu se šperky. Když ji pak ukazuje na plese princezně Angelíně, šperkovnice je černá. Navíc je vidět, že není na šperky, ale na pistole.

Angelína z pohádky S čerty nejsou žerty: Jak vypadá po 30 letech?

Video se připravuje ...

ZÍTRA ČTĚTE: Morávková s Laurinovou měly z pekla štěstí, i když skončily na pohotovosti



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.