Rozzuřený Troška: Husy mu sežraly stavení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rozzuřený Troška: Husy mu sežraly stavení

Režisér Troška se nestačil divit: Díky Princezně ze mlejna měl pěkné nervy!
Režisér Troška se nestačil divit: Díky Princezně ze mlejna měl pěkné nervy! (archiv Blesku)

Na mrtvici byl během natáčení pohádky Princezna ze mlejna Zdeněk Troška (67). Když jedno ráno přišel na místo filmového mlýna, našel jen ruinu. Husy přes noc zničily kulisy.

Polystyrenové kulisy jsou sice levné a rychle postavené, ale – jak se ukázalo – také dost nepraktické. „Na natáčení ve mlejně jsme měli husy, a protože celé stavení bylo z papíru a polystyrenu, tak se do toho přes noc pustily,“ přiznal Aha! režisér. Nevěřil svým očím. „Husy oštípaly všechna žebra a zárubně u dveří,“ zavzpomínal Troška na nepříjemné chvíle při natáčení.

„Když jsem druhý den ráno přišel na plac, myslel jsem, že mě na místě raní mrtvice! Bylo tam jako nasněžíno, všude samé kuličky polystyrenu,“ vylíčil horor na place. Husy tak narušily celý denní plán natáčení. „Musel jsem zrušit naplánované scény a přesunout se ze dvora mlejna na břeh rybníka. Nastoupili kluci ze štábu a pustili se do úklidu. Vše zničené museli vyřezat a celý dvůr důkladně vyluxovat,“ prozradil režisér, který od té doby nerad natáčí se zvířaty.

Oblékl Baarovou i Princeznu ze mlejna: Se scénografem Růžičkou (†74) se loučil i Troška

Video se připravuje ...

Problémový vodník

Starosti režisérovi nedělaly jen husy, ale i vodník Jakub Zindulka (54). Ten byl natřený speciální zelenou barvou, která bohužel pouštěla. „Neustále se na něj muselo dohlížet, kde se pohybuje, aby neponičil kulisy,“ přiznal člen štábu. Zvláštní péči měli i představitelé hlavních hrdinů – Radek Valenta (44) neboli Jindřich a Andrea Černá (43) čili Eliška. Aby se nezranili, když chodili a běhali stále bosí, museli se jim podlepovat chodidla náplastí.

Co se nepovedlo před kamerou

Přešlap č. 1: Zrcátko, které hodí čarodějnice (Lucie Bílá) po čertovi (Yvettě Blanarovičové), se odrazí ode dveří. Když k nim ale doběhne, nikde není.

Přešlap č. 2: Když Jindra řeže dřevo a Eliška mu pomáhá, ve většině záběrů je pila pod půlkou polena. V jednom ale teprve začínají, aniž si mezitím vzali jiné poleno.

Přešlap č. 3: V zámecké komnatě (točeno na zámku v Dobříši) jsou v rozích místnosti v několika záběrech vidět bezpečnostní pohybová čidla.

Přešlap č. 4: Když Jindřich nabízí muzikantům jdoucím hrát na svatbu, že jim ukáže cestu, Eliška má šátek v několika záběrech po sobě střídavě na jednom, nebo druhém rameni.

Přešlap č. 5: V závěrečné scéně, kdy si Jindra bere Elišku, nevychází vodník z kostela. Přitom byl na jejich svatbu pozvaný!

Zdeněk Troška obsadil Gotta do Z pekla štěstí 2: Producenti mysleli, že jsem se zbláznil

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.