Past na Trošku: Poprsí na podnose | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Past na Trošku: Poprsí na podnose

Jiří Lábus
Jiří Lábus (Foto Machan, Pátek, Hykl, Kundrát)

Herce a komika Jiřího Lábuse (70) nespojuje s režisérem Zdeňkem Troškou (66) jen natáčení nesmrtelné trilogie Slunce, seno, … Oba je propojuje i jihočeská Volyně, odkud režisér pochází, a kde má shodou okolností Lábus chalupu. Tam na Trošku připravil i „pekelný kousek“, kterým šokoval zejména jeho známou.

Jiří Lábus byl prý vždycky samá super nachytávka. A jeden takový „špek“ políčil i na režiséra, jenž je spojovaný zejména s pohádkami i Hoštickou trilogií. „Pozvali mě na pouť do Volyně. Cestou k jeho chalupě jsem potkal svou dobrou a velice zbožnou starší známou, která by neřekla neslušné slovo za nic na světě. Přemlouval jsem ji, aby šla se mnou. Zdráhala se, že se to nehodí, že nebyla pozvaná, ale přesvědčil jsem ji, aby šla Jirku jen pozdravit,“ nastiňuje režisér Troška pozadí celé situace.

„Zazvonil jsem u dveří a zevnitř se ozval Jirky hlas: Ano, kdopak je to? Zdeněk, volám. Okamžik, už jdu! Vtom mě napadlo, že to bude zase nějaká čertovina, proto jsem se jakoby schoval za pevnou stranu dveří, zatímco má zbožná známá stála přímo proti klice,“ zavzpomínal.

„Dveře se otevřely a v nich se objevila jedna herečka s obnaženými prsy, které nesla na velkém podnose spolu se slánkou a chlebem. Moje nebohá známá zkameněla a nebyla schopna ze sebe vydat ani hlásku, jen zírala,“ vyprávěl Nedělnímu Blesku Troška s tím, že herečka vyjekla, následně se omluvila, že měla políčeno právě na režiséra. Jenže Troškova známá to ani tak nevydýchala a raději  utekla pryč.

Zdeněk Troška zavzpomínal na zesnulého Jiřího Pomeje. Video si můžete pustit zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.