Dana Morávková: ZÁKAZ OD TROŠKY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dana Morávková: ZÁKAZ OD TROŠKY!

Dana Morávková
Dana Morávková (Foto: Pevonia Botanica, archiv TV Nova)

Byl to režisér Zdeněk Troška (66), který »udělal« Danu Morávkovou (48). Dnes jedna z nejpopulárnějších hereček ve filmu naplno prorazila především jako závistivá Dora v Troškově pohádce Z pekla štěstí a ještě důležitější úlohu měla v jejím druhém pokračování. A úspěchy obou filmů na Morávkové také z velké míry stály. Je tedy s podivem, proč Troška nad obsazením Morávkové dnes kroutí hlavou

„Danu mám rád jako člověka a i jako herečku nadevše, do filmu bych ji teď ale nechtěl,“ prohlásil překvapivě režisér, který Morávkovou obsadil i do Andělské tváře, posléze jako učitelku do Kameňáků, a v roce 2004 tak »zapříčinil« Danin rozlet, který se dodnes nezastavil... „Já vím. Je vynikající herečka. Jenže lidi ji už mají zafixovanou jako doktorku Zdenu Suchou z nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě. A tak si myslím, že jí teď někdo stěží uvěří, když bude někým jiným,“ domnívá se Troška. Samotná Dana je ale jiného názoru. „Já nevím, jak to Zdeněk myslel. Já jsem přesvědčena, že dobrý herec zahraje dobře jakoukoli roli.

A doufám, že pokud Zdeněk pro mě nějakou vhodnou roli měl, tak mi ji nabídne,“ věří Morávková a dodává: „A prosím vás, kdo dnes nehraje v seriálech?“ To prý ale Troška naprosto chápe. Navíc Morávkovou jako Zdenu Suchou přímo zbožňovala i jeho maminka. „Když jsme se viděli nebo si volali, tak mi Zdeněk vždycky říkal, jak mu jeho maminka referuje, co právě Zdena udělala nebo neudělala,“ usmívá se Dana.

A Troška reaguje: „No to je přesně ono. Danina role Zdeny Suché je natolik výrazná a ona je v ní tak dobrá, že se s ní diváci ztotožňují. A i kdyby jinou roli sehrála sebelíp, diváci vždycky podvědomě uvidí doktorku Suchou,“ trvá si na svém Troška a zdůrazňuje: „Já o Danu samozřejmě moc stojím. Ale to by musela z toho seriálu vystoupit a musel by uplynout potom ještě nějaký čas, než by jí diváci uvěřili v jiné zcela odlišné roli.“

Na video s Danou Morávkou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
AliAlice
19. 8. 2019 • 11:37

Je to někdo jiný...fotoschop zapracoval...

defakto
19. 8. 2019 • 03:34

... Troška jenom našel elegantní zdůvodnění , proč jí už nechce obsazovat ve svých filmech i když popravdě řečeno , že by se v těch jeho pohádkách a různych taškařicích nenašlo místo pro nějakou korpulentní selku , nebo maminu to se mi nechce věřit . Co se týče hereckého výkonu , v jeho filmech na tom snad ani nezáleží !

Zombie_1
18. 8. 2019 • 18:32

No nechci být zlá, ale nejlepší herečka není ani náhodou, dalo by se polemizovat nad tím, jestli je vůbec nějaká herečka. Mě o tom nepřesvědčila. Jsou tady lepší. A Troška ji bude vychvalovat, vždyď její manžel mu dělá hudbu. Tak ruka ruku myje.

argido
18. 8. 2019 • 15:59

Není to ona, bohužel plastiky ji zmenily.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.