Troška šokuje o Gottovi! Mysleli, že jsem se zbláznil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Troška šokuje o Gottovi! Mysleli, že jsem se zbláznil

Zdeněk Troška Karla Gotta obsadil do pohádky Z pekla štěstí do rolí Boha a Lucipera
Zdeněk Troška Karla Gotta obsadil do pohádky Z pekla štěstí do rolí Boha a Lucipera (abl)

Fanoušci se mají na co těšit! Vyjde totiž rozšířená verze bestselleru Takový byl Karel Gott. Podtitul nového vydaní s názvem Rok poté nabídne 10 nových rozhovorů, dohromady jich tedy kniha obsahuje 45! Na pěveckou legendu v ní vzpomínají jeho nejbližší přátelé a kolegové. Jedním z nich je i režisér Zděněk Troška (67).

Režisér komediální trilogie Slunce seno se rozpovídal o tom, jak s Mistrem probíhalo natáčení pohádky Z pekla štěstí 2. Karla Gotta totiž první díl pohádky nadchl a Zdeňkovi se svěřil s tím, že by nabídku na pohádku neodmítl. Jakmile se začalo uvažovat o pokračování, nebylo o čem diskutovat. Karel v pohádce musel hrát.

Ač by se na první pohled zdálo, že bude zpěvák ztvárnit na první pohled kladnou postavu, Zdeněk Troška na to šel jinak. „Když jsem dva roky na to dělal obsazení na Z pekla štěstí 2, a přemýšlel, kdo bude hrát Lucifera, postaru Lucipera, vzpomněl jsem si na něj,“ přiznal režisér. I přes některé udivené postoje z řad produkce Karlovi zavolal a roli mu nabídl.

Vychází nová kniha o Gottovi: Rok poté na něj vzpomínají další přátelé!

Video se připravuje ...

„Karel byl úplně nadšený! Konečně měl roli, nebyl za Gotta, nehrál Gotta, nemusel tam zpívat, lebedil si, že je to prostě úžasný! A musím ještě dodat, že k tomu přistoupil velmi zodpovědně. Jezdil jsem za ním do vily na Bertramku, seděli jsme spolu nad scénářem a rozebírali ho,“ vzpomínal Zdeněk Troška v rozhovoru z knihy Takový byl Karel Gott: Rok poté!

Zdeněk Troška obsadil Gotta do Z pekla štěstí 2: Producenti mysleli, že jsem se zbláznil

Video se připravuje ...

Nakonec si Gott v pohádce přeci jen zazpíval, a to v písni pro závěrečné titulky. Tento nápad tehdy přišel od Karla Svobody (†68). A jak si režisér Karla Gotta pamatuje? „Byl neuvěřitelně skromný, milý, tichý, který se nikdy nerval do popředí, naopak se držel zpátky. Moc nemluvil, jen pozoroval lidi, a i tak z něj čišelo charisma.“

Celý rozhovor naleznete v knize Takový byl Karel Gott: Rok poté!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.