Skandál Tří oříšků pro Popelku! Opilý Menšík zmizel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Utajený skandál Tří oříšků pro Popelku! HLEDÁ SE MENŠÍK

Statek Popelky, macechy a Dory byl ve skutečnosti hrad Švihov
Statek Popelky, macechy a Dory byl ve skutečnosti hrad Švihov (reprofoto)

Mejdany, litry alkoholu a ztráta paměti. S tím vším se potýkal režisér Václav Vorlíček (†88) při natáčení pohádky Tři oříšky pro Popelku s Vladimírem Menšíkem (†58). Deník Aha! v novém vánočním seriálu Pohádkové přešlapy odhaluje, že zákulisí svátečních filmů nebylo vždy tak kouzelné...

Menšík byl prý tak opilý, že v mnoha záběrech jen někde postával. Vše vygradovalo při závěrečné scéně, kdy pro Libušku Šafránkovou (67) přijede na statek princ Pavel Trávníček (70).

Divoký mejdan

„Noc před natáčením se Menšík s Vítězslavem Jandákem ztratili. Později vyšlo najevo, že byl z toho pořádný mejdan,“ prozradil po letech režisér. „Ráno jsme nasedali do autobusu, a Menšík nikde. Ale pak si někdo všiml, že chybí i jeho auto, a řekl, že jel asi napřed,“ svěřil Vorlíček.

Zmatený herec

„Dál jsme tedy nečekali, a když jsme dorazili na místo, opravdu seděl na zemi, dělal, že čte noviny, je úplně v pořádku a musí na nás čekat,“ zavzpomínal režisér, jehož nejhorší tušení se vyplnilo. „Samozřejmě v pořádku nebyl, ale něco z těch novin mu zřejmě proniklo do mozku, protože když pak měl zavolat radostně: Ať žije Popelka, místo toho zařval z plných plic: Prověřte Bangladéš!“

Princ Trávníček vzpomínal na Popelku: Utopil jsem koně ve sněhu!

Video se připravuje ...

Spící princ

Václav Vorlíček ale nebojoval jenom se stále opilým Menšíkem, ale i spícím princem. „Když jsme začali tento příběh točit, vypadalo to spíš na průšvih než na úspěch. V době, kdy se film natáčel, jsem se nikdy pořádně nevyspal,“ prozradil Pavel Trávníček, který v té době měl práce až nad hlavu. „Po představení mě naložili do auta a odváželi do Německa, kde se snímek převážně realizoval. Brzy ráno jsem byl na place. A všude, kam mě postavili, tam jsem hned usínal. A to nejen na zemi, ale i na koni,“ práskl na sebe herec v knize (Ne)pohádkové osudy českých princů a princezen.

Česká televize digitálně zrestaurovala Tři oříšky pro Popelku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.