Poslední díl Ochránce! Ředitel školy: 3 roky za znásilnění | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poslední díl Ochránce! Ředitel školy: 3 roky za znásilnění

Role pachatele obtěžování se zhostil Jiří Lagmajer.
Role pachatele obtěžování se zhostil Jiří Lagmajer. (Foto ČT)

I poslední díl seriálu Ochránce Tichá dohoda se inspiroval reálným příběhem. Ředitel pražské Střední školy elektrotechniky a strojírenství Lumír Kymr, kterého si zahrál Jiří Langmajer, vyvíjel sexuální nátlak na své studenty. A jednoho dokonce znásilnil. U soudu v roce 2018 vyfasoval tři roky.

Lumír Kymr byl ve škole paradoxně vnímán jako dobrý ředitel. Odmalička byl členem střediska Bukanýři, do jehož centra v Josefově dole brával chalpce ze své školy na seznamovací sportovní výlety.

Spal s nimi nahý

Jak se ukázalo, ředitel školy své žáky minimálně v obobí let 2010 až 2016 sexuálně obtěžoval. Po trénincích prováděl postupně desítce chlapců masáže celého těla včetně přirození, spal s nimi nahý, sprchoval se s nimi nebo je nutil ke vzájemné masturbaci. Soud začal v březnu 2017 a ředitel se přiznal.

Zneužil postavení

„Bohužel se mi líbil intimní kontakt s nahým mladíkem. Zní to blbě, ale je to tak. Nebyl jsem schopen rozlišit roli ředitele a roli kamaráda těch kluků. Bral jsem to tak, že mimo prostory školy to je všechno úplně jinak,“ uvedl Kymr u soudu. „Zneužil své postavení ředitele školy. Mladiství k němu měli přirozený respekt, případně měli strach z toho, že by jim zhoršil prospěch, a proto se mu podvolovali a strpěli jeho jednání,“ řekl soudce Václav Kašík.

Trailer na seriál Ochránce

Video se připravuje ...

Pokračování? Teď ne!

Smutná zpráva pro fanoušky školského ombudsmana. Seriál Ochránce desátým dílem skončil. Spekulace o tom, že vznikne na základě milionové sledovanosti další řada, se bohužel zatím nepotvrdily.

Trailer k seriálu Ochránce

Video se připravuje ...

Scenáristé i režisérka mají už jiné projekty. Na druhou řadu je nikdo nezlanařil. Jak je to možné, když Ochránce vzbudil u diváků takový zájem? „To je věc České televize,“ řekl jeden ze scenáristů Tomáš Feřtek (59). „V tuto chvíli je to silně závislé na tvůrčím týmu. A my jsme se rozprchli na různé strany,“ přiznal Feřtek skutečnost, že mají všichni jiné pracovní zájmy na jiné televizní stanici.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.