Příběh malé farmářky! Ochránce Vaculík zachraňoval dívku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Příběh malé farmářky! Ochránce Vaculík zachraňoval dívku

Lukáš Vaculík přestane učit a začne hlídat práva ve školství.
Lukáš Vaculík přestane učit a začne hlídat práva ve školství. (Foto Aha! – Marek Pátek, ČT)

O tomhle problému se nepsalo. Tentokrát tvůrce inspiroval sám život. „Dívku, podle níž vznikl díl nazvaný Vrabčák, jsem sám potkal,“ řekl deníku Aha! jeden ze scenáristů seriálu ČT Ochránce Tomáš Feřtek (59). To ještě pracoval jako reportér v Reflexu.

Šlo o školní docházku. Školačka, která má chodit do osmičky, se stará na statku o zvířata, nezná násobilku, procenta ani vyjmenovaná slova. Ve včerejším dílu seriálu tvůrci v příběhu využili Feřtekův neobvyklý zážitek.

Trailer k seriálu Ochránce

Video se připravuje ...

„Seděli jsme tenkrát u ohně a přijela tam třináctiletá dívka v koženém širáku na slepém pivovarském koni. Jmenoval se Ivan,“ vzpomíná Tomáš. Jako by jeho slovy znovu ožíval děj, který každou neděli sleduje na ČT1 přes milion diváků. „Mluvila o koňských závodech a působila na svůj věk hodně dospěle,“ popisuje setkání scenárista, který poznal i její matku.

Zjistil, že dívka chodila do školy při ústavu, kde žila. Dostávala normální vysvědčení. Přesto její vzdělávání nebylo úplně standardní. „Narazila, až když se přihlásila na střední zemědělskou školu. Děj jsme samozřejmě trochu upravili. Nekopírujeme tak úplně skutečnost. Dnes žije na farmě a živí se výrobou sýrů,“ dodává Feřtek. To se ostatně diváci dozvěděli z titulků na konci dílu.

Trailer na seriál Ochránce

Video se připravuje ...

Zahrál si i závodní kůň

Koně Ivana si zahrál Sacramoso Margeta. Je to kladrubský vraník s velkými zkušenostmi se závoděním.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.