Iveta Dušková (59) ze seriálu Ochránce: Babička maličká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Iveta Dušková (59) ze seriálu Ochránce: Babička maličká!

S manželem Jaroslavem Duškem.
S manželem Jaroslavem Duškem. (Foto Česká televize, Divadlo Kampa)

Seriál, který trhá rekordy ve sledovanosti a diváci na něj pějí ódy. Takový úspěch Ochránce nejspíš nikdo nečekal. Každou neděli se na něj dívá přes 1,3 milionu diváků, za sebou nechal všechny pořady. Řeší témata, která lidi zajímají, v neokoukaném prostředí i se zajímavými tvářemi.

Každá epizoda přináší jiný případ, který otřásl školstvím. Herci se střídají, ale kromě Lukáše Vaculíka je tu pár postav, které procházejí celým seriálem. Třeba Iveta Dušková (59) v roli Vaculíkovy manželky Jany. „Ta role je mi blízká. Neměla jsem problém jí jako postavě porozumět. Čerpala jsem i ze svého vztahu se silným mužem,“ říká herečka.

Iveta nepatří k okoukaným seriálovým tvářím. Možná si na ni ale vzpomenete z pár filmů, třeba z Musíme si pomáhat či z Divokých včel. Herečka, scenáristka a režisérka zná umělecké prostředí dokonale, jejím manželem je herec Jaroslav Dušek (60) a do dění kolem showbyznysu zapojila i své dvě děti synem Martinem (35) Agátou (32) řídí Divadlo na Kampě. Autorku v sobě nezapřela natáčení Ochránce. „Chtěla jsem některé repliky Pelánové pozměnit dle svého naturelu (probouzela se ve mně scenáristka), ale byla jsem upozorněna, že to nejsem já, ale Pelánová. Tak jsem to respektovala,“ říká.

Trailer na seriál Ochránce

Video se připravuje ...

I když šedesátku oslaví až příští rok, má už skoro dospělá vnoučata. Syn Martin se stal otcem v osmnácti, ještě před maturitou, a tak si babičkovské povinnosti užívala hned po čtyřicítce. „Vnoučata mi říkala babička maličká, asi proto, že jsem opravdu malá,“ prozradila Iveta. Dnes už jich má šest. Také díky velké rodině má kladný vztah k dětem. Věnuje se i pedagogické činnosti, učí herce, působí na katedře výchovné dramatiky. „Moc mě baví s dětmi a s mladými lidmi tvořit, hledat a hrát si,“ říká.

Celý článek s rozhovorem naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (26. 9. 2021)

Ochránce

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ginkognito
26. 9. 2021 • 11:14

Paní Dušková, moc vám závidím, jste pěkná, chytrá, máte hromadu vnoučat, závidím vám i pana Duška, tak si to pěkně vychutnejte. Aspoň někteří lidi se mají pěkně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.