Alžběta II. stále v kondici! Tajemství jídelníčku odhaleno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Alžběta II. stále v kondici! Tajemství jídelníčku odhaleno

Královna před Alžběta banketem osobně zkontrolovala jídelnu! Tolik jí záleželo na tom, aby vše bylo stoprocentní!
Královna před Alžběta banketem osobně zkontrolovala jídelnu! Tolik jí záleželo na tom, aby vše bylo stoprocentní! (Foto: Reuters, Twitter)

Jíme, abychom žili. A tak s vidinou dlouhověkosti držíme diety, zkoušíme očistné kůry a hledáme superpotraviny, které nás zbaví zdravotních neduhů. Co si ale vzít příklad z královny Alžběty II.? Ve svých pětadevadesáti letech je pořád v kondici, a tak k tomu jistě má co říct...

Kdo si myslí, že se denní menu v Buckinghamském paláci řídí nejnovějšími stravovacími trendy, je na velkém omylu. Hlavní slovo má totiž vždycky královna. „Na začátku každého týdne dostane Její Veličenstvo knihu receptů vázanou v kůži,“ prozradil šéfkuchař Darren McGrady, který se o blaho žaludků britských monarchů staral 11 let.

„V ní zaškrtne, co se bude vařit, a na co naopak nemá chuť.“ Na královském dvoře překvapivě převažuje francouzská kuchyně, sem tam doplněná o tradiční britské pokrmy. A většinou se pořád dokola servírují stejná jídla. „Královna totiž není žádný labužník,“ vysvětlil McGraddy. „Na to byl expert princ Philip. Ten chtěl vždycky zkoušet nové ingredience. Ale královna většinou stejně prosadila nějakou osvědčenou klasiku.“

Otevřená zpověď Williama, Kate a Harryho: O mateřství i smrti Diany

Video se připravuje ...

Den pro královnu začíná jakýmsi snídaňovým předkrmem ještě v posteli. Na noční stolek jí přistanou oblíbené sušenky a silný černý čaj bez mléka a cukru. Teprve poté se odebírá do jídelny na tu pravou britskou snídani. Ovšem slaninu a párečky byste na stole hledali marně. Alžběta má prý nejradši cereálie s jogurtem nebo toast s marmeládou. „Čas od času si ale dopřeje uzenáče,“ dodává Darren McGrady.

Alžběta zásadně odmítá brambory, rýži a těstoviny. Vyhýbá se totiž škrobům, věří, že tělu nesvědčí. Z toho důvodu taky nikdy nenavštívila McDonald‘s. Když chce burger, dá si jedině tzv. naháče, tedy maso v salátu, bez housky. „Někdy si ale poručí sendvič s majonézou, tuňákem plátky okurek, ten má ráda,“ kuchtík. „A k tomu má jeden speciální požadavek: z pečiva chce okrájet kůrky.“ Nejčastěji ovšem Její Výsost obědvá rybu se zeleninovou oblohou, obzvlášť ráda má mořský jazyk se špenátem.

Válka Rosola a Ochotské pokračuje! A další rána pro Harryho s Meghan

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.