Bolest královny Alžběty II. (95): Další smrt milovaného | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Bolest královny Alžběty II. (95): Další smrt milovaného

Královna Alžběta II.
Královna Alžběta II. (Instagram)

Před měsícem pohřbila Alžběta II. (95) svou životní lásku, manžela Philipa (99). Teď má královna oči zalité slzami znovu a čeká ji další pohřeb. Zemřelo totiž pětiměsíční štěně, které jí v těžkých chvílích dělalo radost.

Dva malé hafany plemene dorgi (kříženec jezevčíka a corgiho) dostala v únoru od syna Andrewa (61). Tehdy byl její choť zrovna ve špitále, kde podstoupil operaci srdce, a vévoda z Yorku doufal, že štěňata přivedou královnu na jiné myšlenky. A povedlo se! Malé chlupaté koule skutečně mezi chladné zdi hradu Windsor, kam se panovnice v době pandemie uchýlila do karantény, znovu přinesly radost a smích. „Bylo to pro ni vítané rozptýlení. A po smrti chotě k nim přilnula ještě více,“ cituje britský Telegraph svůj zdroj.

První psisko pojmenovala Muick podle oblíbeného jezera ve Skotsku, kam se pravidelně jezdívala rekreovat s Philipem a rodinou. Druhý pejsek dostal jméno Fergus podle jejího strýce. A právě druhé zmíněné štěňátko teď královna oplakává. „Je zdrcená, stalo se to tak brzy po tom, co přišla o manžela. Navíc ty neustálé problémy s vnukem Harrym...,“ uvedl nejmenovaný zdroj z Windsoru. „Psi jí vždy pomáhali zvládat těžké rány osudu i smutek. Při jejich venčení dokáže alespoň na chvíli přijít na jiné myšlenky,“ dodal. Co se pejskovi stalo, Buckinghamský palác dosud neoznámil.

Žantovský: Brexit rozděluje i královskou rodinu. Trump porušuje všechna pravidla a zvyklosti

Video se připravuje ...

Miluje je už 77 let

Prvního corgiho dostala Alžběta II. k 18. narozeninám v roce 1944 a dala mu jméno Susan, od té doby se jich v paláci už vystřídaly desítky.

Beatrice je těhotná!

Z královské rodiny však včera přilétla i jedna radostná zpráva. Královnina vnučka, princezna Beatrice (32), je těhotná! První miminko čeká s italským miliardářem Edoardem Mapelli Mozzim (38), za kterého se před deseti měsíci provdala v Královské kapli na Windsoru. V pořadí dvanácté pravnouče Alžběty II. přijde na svět na podzim. Ještě před ním se ale v létě stane prababičkou holčičky, kterou čeká Meghan (39) s Harrym (36).

Blesk Podcast: Smrt Philipa (†99). Na pohřbu bude kvůli Harrymu a Meghan dusno

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.