Janžurová zavalená květinami: Vzácné růže od ZACHRÁNCE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Oslavenkyně Janžurová zavalená květinami: Vzácné růže od ZACHRÁNCE!

Herečka s oběma dcerami – Theodorou (vlevo) a Sabinou.
Herečka s oběma dcerami – Theodorou (vlevo) a Sabinou.  (Foto Aha! – Michal Protivanský, Martin Hykl, archiv I. Janžurové)

Byť si na velké oslavy a dary nepotrpí, k osmdesátinám herečku Ivu Janžurovou zavalila lavina květin. Ten největší puget rudých růží jí poslal sám uznávaný kardiolog profesor Petr Neužil (59), který jí před pěti lety zachránil život.

Nenechal si ujít příležitost cenami ověnčené herečce poblahopřát aspoň na dálku. Do Národního divadla, kde slavila kulatiny, jí zaslal nádhernou kytici. „Moje milovaná pacoška dneska slaví krásných 4x20! Krásnější Ivu v době oslav jejích úžasných narozenin jsem si ani nedokázal představit,“ vzkázal Janžurové primář Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce.

Neodkladná operace

Ten největší dárek ale herečce Neužil už věnoval v únoru 2016. Díky jeho včasnému zásahu ji totiž prodloužil život! Janžurovou totiž přemluvil, aby se po dlouhém odkládání podrobila operaci srdce kvůli nedomykavosti chlopně. Jeho kolegové se ji do té doby báli operovat.

Vděčnost rodiny

Hereččina dcera Sabina Remundová (49) mu proto nezůstává vděčná, že maminku zachránil. „Květiny jsou nádherné, ale nikdy nekončící vděčnost a obdiv, od nás nejbližších, zvlášť k práci pánů profesorů z Homolky. Neužil, Skalský! Jejich týmům a spolupracovníkům. Znovu a znovu díky, Petře,“ připsala emotivně. 

Neužil: Kolegové se jí báli!

Se srdcem měla velké problémy, ale pod kudlu se jí vůbec nechtělo. „Ona sice chodila k nám do nemocnice, ale nechodila ke mně, ale ke kolegům, kteří se jí trošku báli. Ono když je člověk VIP, tak na to se dá i – nechci říct zemřít, ale může mít člověk problémy, protože to není standardní ty postupy. Ti doktoři se většinou bojí něco udělat tak, jak to mají udělat,“ popsal Neužil. Janžurové se nakonec ujal sám a zachránil ji. „Viděl jsem její rentgen a říkal jsem si, ježiš, to je strašný, jak ji můžou takhle nechat chodit s tou chlopní. To už ji měli dávno operovat,“ odvyprávěl s úsměvem lékař v talkshow Marta.



Přečtěte si
hillaarkaa
21. 5. 2021 • 07:09

Tohle je u mne paní umělkyně,přeju vše nejlepší,hlavně zdraví...Ne jako ta devadesátiletá Národní pokladnice,co si úctu a další vynucuje.. A co jí je všude dost aníž by byl zájem...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.