Iva Janžurová (79): Gott ji rozhádal s dcerou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Iva Janžurová (79): Gott ji rozhádal s dcerou

Iva Janžurová a Karel Gott na cenách TýTý
Iva Janžurová a Karel Gott na cenách TýTý (abl)

Pracovním nasazením i řečí těla klame, faktem ale je, že Iva Janžurová příští rok oslaví osmdesátiny. Při té příležitosti vzniklo nové vydání její biografie Včera, dnes a zítra, v níž vzpomíná třeba na Karla Gotta (†80)!

V knize, na které pracovala v průběhu nucené jarní pracovní koronavirové pauzy, se herečka se spisovatelem Petrem Mackem (39) ohlíží za svými nejvýraznějšími divadelními i filmovými rolemi a nejmilejšími kolegy.

Propadla židlí

K takovým patřil i Slavík, s nímž se setkala už v seriálu Píseň pro Rudolfa III. A sympatie to byly vzájemné! „Když se ho v jeho slavném pořadu Karel Gott ve Slaném ptali, jaké má rád české herce, tak řekl, že obdivuje mě. To jsem doma propadla židlí! Přišlo mi to jako pocta, zvlášť od člověka, který byl obklopen přízní úplně jiného publika, než je divadelní. Od té doby jsem ho střežila,“ říká Iva v knize.

Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju!

Video se připravuje ...

Odbytý a překonaný

Doma ale kvůli tomu vedla spory se svými dcerami, hlavně s Theodorou (46)! „Když Thea začala chodit na FAMU, dostala se mezi studenty umělecké školy a ti v tomhle věku chtějí povalit na záda skoro všechno, co jejich nástupu do kultury předcházelo. A zaznamenala jsem mimo jiné, že Gotta považují za cosi dávno odbytého, překonaného...“ vzpomíná herečka. „Velmi jsem ho hájila, a jak se s mou dcerou Theodorou dobře diskutuje, protože je vždycky v opozici, takže to bývá dlouhé a bouřlivé, zastávala jsem se ho hojně,“ přiznává Janžurová.

Iva Janžurová na zahájení Febiofestu: Před filmem o Gottovi utekla!

Video se připravuje ...

Hrála s ním – i zpívala!

Iva si pak v roce 2016 s Gottem zahrála i zazpívala ve filmu Decibely lásky, a jak podotýká, dočkala se satisfakce i doma. „On si svou auru přenesl přes všechna eventuální krizová období a získal si opět děti i mladou generaci. I moje dcery,“ tvrdí Janžurová v knize Včera, dnes a zítra.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.