Janžurová na filmu o Gottovi: Proč utekla!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Janžurová na filmu o Gottovi: Proč utekla!?

Předpremiéra filmu KAREL na Febiofest přilákala řadu vzácných hostů: Iva Janžurová
Předpremiéra filmu KAREL na Febiofest přilákala řadu vzácných hostů: Iva Janžurová (Pavel Machan)

Patřila roky mezi velké fanynky Karla Gotta (†80). Když ale Iva Janžurová (79) sledovala na zahájení Febiofestu dokument o posledním roce jeho života, nevydržela nápor emocí a z kinosálu odešla.

Legendání herečka si nejprve od pořadatelů odloženého filmového festivalu převzala čestnou cenu Kristián. Pak zamířila do sedačky a vydržela se na dokument o Českém slavíkovi dívat sotva dvacet minut. „Já to nedávám! Vidět ho v tom stavu, jak se chudák trápil... Chci si ho v paměti zachovat jako krásného a galantního chlapa,“ svěřila nám Iva. „Musel se hrozně trápit. Bojoval, chtěl žít, neměl jít ještě nahoru,“ dodala herečka.

Zatímco na Febiofestu proběhla předpremiéra dokumentu Karel, slavnostní premiéra je plánovaná na den výročí zpěvákova úmrtí – 1. října. Z této projekce už se ale vdově Ivaně (44) omluvil např. bývalý Gottův manažer František Janeček (76). „Emočně bych to nezvládl. Karel mi strašně chybí a je tady po něm prázdno,“ prohlásil.

Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
lekno
20. 9. 2020 • 10:23

Nedivím sa jej, že odišla. Citlivejšie osoby, ktoré so zosnulým spevákom úprimne sympatizovali, uvedený dokument budú vnímať psychicky ťažšie. Myslím, že by väčšina jeho priaznivcov bola za to, aby sa na neho spomínalo v takom obraze, aký spomenula p. Iva J. - čiže v tom pozitívnom. Nie ho teraz pchať ľuďom do hláv ako utrápeného chorého človeka na sklonku života. To sú intímne súkromné momenty len pre najbližších a nemali by sa vyťahovať na verejnosť. Podľa mňa nie je dôstojné takéto zábery prezentovať svetu..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.