Český lev ve znamení rodinných pout: Vnučka Janžurky je celá maminka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Český lev ve znamení rodinných pout: Vnučka Janžurky je celá maminka!

Iva Janžurová s vnučkou Adinou.
Iva Janžurová s vnučkou Adinou. (Foto Aha! – Martin Hykl, Pavel Machan, David Kundrát)

Jako by se domluvili, že tentokrát nechají své drahé polovičky doma a na předávání filmových cen Český lev vezmou své potomky nebo rodiče. Ivu Janžurovou (78) tak doprovázela vnučka, Miroslav Donutil (69) dorazil se synem a Jiří Mádl (33) s Petrem Kolečkem (35) vyvedli do společnosti své maminky.

Iva Janžurová (78)
Zmatená babička
Svou nominaci za hlavní roli ve snímku Teroristka bohužel neproměnila. O to víc ale herečka pobavila publikum, když tvůrcům dokumentu Dálava předávala skleněné »lvíčky« ve stylu lehce zmatené babičky (pletla si např. střihače s režisérem). Doprovod jí dělala vnučka Adinka, která je celá maminka, herečka Sabina Remundová (47), jež zase nezapře svou matku Ivu. Všechny tři »Janžurky« mají stejné rysy i hlas.

Miroslav Donutil (69)
Jaký otec, takový syn
Do společnosti chodí většinou s manželkou Zuzanou (60), v Rudolfinu se ale objevil s jejich mladším synem Martinem (28), který je také hercem. „Vždycky mě konejšilo, že jsme na konzervatoř dělali přijímačky pod číslem, ne pod jménem. Toho jsem se bál. Lidé se mě ptají, jaké to je být synem Miroslava Donutila. Já ale nemám srovnání. Nevím, jaké to je nebýt jeho synem. Každopádně to je plus i minus,“ řekl už dříve serveru Novinky.cz nejmladší Donutil.

Pavla Tomicová (57)
Malá už je velká
Dcera hereckého páru se sice jmenuje po tátovi Malá, avšak ve skutečnosti je to už velká holka. Umělecké geny zděděné po rodičích rozhodně nezapře – skládá písničky, hraje na ukulele a zpívá s kapelou. „Ráda vyprávím příběhy a vyjadřuji svůj vnitřní chaos skrze české i anglické písničky. Hudba je mým únikem do jiných světů a pomáhá mi objevovat samu sebe,“ tvrdí Anežka Malá (19). Rodiče jsou na ni právem pyšní.

Jiří Mádl (33)
Maminka, nebo přítelkyně?
Na první pohled ani nevypadali jako syn s matkou. Maminka herce a režiséra, který měl ve hře o České lvy film Na střeše, je nejen krásná, ale působí i o hodně mladší, než ve skutečnosti je. Na syna je Hana Mádlová samozřejmě hrdá, i když nominace ve vítězství neproměnil. V konkurenci s Nabarveným ptáčetem a Vlastníky prostě neměl šanci.

Petr Kolečko (35)
Dycky Most! a máma 
Modelka Aneta Vignerová (32) je stále v šestinedělí, a tak novopečený tatínek synka Jiříka vyvedl do společnosti svou maminku. „Vnouček je úžasnej. Jmenuje se po dědečkovi. A můj syn je samozřejmě taky úžasnej,“ rozplývala se paní Kolečková. A měla k tomu důvod. Seriál Most!, který se zrodil právě v hlavě jejího syna-scenáristy, totiž získal Českého lva v kategorii nejlepší dramatický televizní seriál minulého roku.

Petr Kolečko: Na Lvy ho doprovodila maminka! Kde byla Vignerová?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.