Mrkvička před udílením Českých lvů: Jestli přijdu? NECHTE SE PŘEKVAPIT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mrkvička před udílením Českých lvů: Jestli přijdu? NECHTE SE PŘEKVAPIT!

Ladislav Mrkvička
Ladislav Mrkvička (Profimedia.cz)

Moc si přál, aby film Staříci získal Českého lva za nejlepší snímek loňského roku. „Aby ne! Vždyť je to poslední film, ve kterém jsem hrál,“ řekl Nedělnímu Aha! smutně v den předávání cen Ladislav Mrkvička (81).

Už léta ho sužuje Alzheimerova choroba, která mu, byť by herec sebevíc chtěl, další roli vzít už nedovolí. Sám Mrkvička byl za ztvárnění Tondy, jednoho z dvojice seniorů, kteří se rozhodnout vzít spravedlnost do vlastních roku a ztrestat zločinného komunistického prokurátora, nominován na Českého lva za nejlepší mužskou vedlejší roli. „Byl by to sice můj první Lev, ale já jsem nikdy nebyl sběratel ocenění. Jestli by to ale ve finále prospělo celkově filmu, tak nepohrdnu,“ pravil potutelně. Protože život slavného herce je kvůli nevyzpytatelné nemoci jako na houpačce, Mrkvička si nikdy netroufá ani s několikahodinovým předstihem říct, jestli někam skutečně dorazí.

 A tak i nám na otázku, zdali coby nominovaný dorazí na slavnostní předávání do pražského Rudolfina, včera odpoledne odpověděl: „Nechte se překvapit.“ A dával tím jasně najevo, že se nechá překvapit i on sám, jak mu bude. Majitele Českých lvů za rok 2019 vyhlásili akademici až po uzávěrce tohoto vydání. Více  si přečtěte v pondělním Aha!.

Hvězdy stříbrného plátna i televizních seriálů dorazily do Rudolfina:  Tihle se koronaviru nebáli!
Do posledních hodin nebylo jisté, jestli stát pod tíhou dalších nemocných s koronavirem opravdu nezakáže konání hromadných akcí! Český lev byl také na ráně, ale naštěstí se nic takového nestalo. A ti, co se koronaviru nebáli, si oblékli drahé róby a vyrazili na slavnostní večer do pražského Rudolfina. Podívejte se, kdo například přišel.

Jaké novinky nás čekají na Českém lvu? Prozradila jeho šéfka Tereza Rychnovská.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.