Šokující foto Terezy Brodské (51): Kdo jí to udělal? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šokující foto Terezy Brodské (51): Kdo jí to udělal?

Vyrobit ekzém kolem očí zabralo maskérkám tři hodiny.
Vyrobit ekzém kolem očí zabralo maskérkám tři hodiny. (Foto Blesk - David Kundrát P. Horáková , J. Marvanová)

Měla vždy štíhlou postavu, ale nedávno musela Tereza Brodská (51) ztloustnout. Pečlivě se tím připravovala na roli ve filmu z cyklu Jak si nepodělat život, který představí na podzim Česká televize. Ovšem přebytečná kila jí znepříjemňují život.

Tereza Brodská ve filmu Můj bezvadnej život hraje hlavní roli. Hrdinka Dana se jednoho dne probudí s ošklivým ekzémem kolem očí, který jí notně zkomplikuje život a kvůli kterému ztratí i práci. Tento příběh je inspirován osobní zkušeností režisérky filmu Terezy Kopáčové (49). Obě Terky mají mezi sebou velmi blízký vztah: „Nutí mne překonávat sama sebe. Už jsem se kvůli ní naučila kouřit, jezdit na kole a teď kvůli jedné scéně v padesáti letech i skákat šipku,“ svěřila se herečka.

Brodská, která pravidelně cvičí a dodržuje zdravou životosprávu, dostala v rámci tohoto projektu úkol přibrat deset kilo. „Jedla jsem, co se mi chtělo. Akorát mi zapomněli říct, že po padesátce těch deset kilo už nikdy nezhubnu,“ směje se Tereza. A to není jediná komplikace. „Jak jsem začala přibírat, tak mě začala bolet záda,“ prozradila.


Kromě nadbytečných kil ji čekala ještě jedna ne zcela příjemná změna vzhledu. „Tahle postava totiž dostane vyrážku kolem očí, takže jsem v maskérně trávila tři hodiny. Já jsem s tím chodila pak i venku a nikdo z lidí na to nereagoval, možná jim to bylo trapné,“ dodala Brodská při představování podzimních novinek České televize.

Další podzimní novinky: Sázka na detektivky

Sever
Po úspěšném filmu Jan Palach, který se loni stal vítězným snímkem Cen české filmové kritiky, se Robert Sedláček (46) pustil do natáčení šestidílné minisérie Sever. Seriál odvypráví příběhem nadějného kriminalisty, který věří ve spravedlnost a čest, tudíž nezůstane lhostejný ke korupci svých nadřízených. Za to je následně potrestán a z vyšetřovatele se stává vyšetřovaný. V hlavních rolí se objeví Jiří Mádl (32) a Štěpán Benoni (34).

Princip slasti
Česko-polsko-ukrajinský projekt Princip slasti je moderní středoevropská detektivka. Hlavní role v desetidílném seriálu připadla Karlu Rodenovi (57). Ten spolu se svými kolegy z Varšavy a Oděsy řeší případ lidských ostatků mladých žen nalezených ve třech zemích. Krvavý hlavolam je vede po stopách podezřelých podniků, nepoctivých právníků, zkorumpovaných politiků a brutálních vražd.



Staříci
Dva bývalí političtí vězni v pokročilém věku se rozhodnou najít a zabít komunistického prokurátora z 50. let, který nebyl za své činy nikdy oficiálně potrestán. Bývalí odbojáři se navíc musejí poprat se stářím, svými rodinami a časoprostorem, kterému dávno nerozumí. V hlavních rolích se objeví Jiří Schmitzer (69) a Ladislav Mrkvička (80). Pro Mrkvičku, který v posledních dnech nevychází z domu a už dokonce sepsal závěť, je zřejmě jeho poslední filmová role. Trpí Parkinsonovou chorobou.

Národní třída
Drama s černým humorem z pera Jaroslava Rudiše (47) na hvězdném obsazení rozhodně nešetřilo. Oblíbený drsňák Hynek Čermák (46) se na obrazovky vrací v roli Vandama, který přišel o otce. Začal proto chodit na jeho nejoblíbenější místo do hospody Severka. Tam potká svou lásku Lucku, která nosí v hospodě pivo a namočí ho do svých finančních problému. Vandam pak musí dát první ránu.


Kolegové Brejchovou nezapomněli
Už čtyři roky leží Jana Brejchová (79) v léčebně dlouhodobě nemocných v pražském Motole. Pravidelně ji navštěvuje dcera Tereza Brodská s rodinou. Ale nedávno měla její maminka velmi vzácnou návštěvu. Petr Kostka (81) a Jan Šmíd (81) vyslovili přání svou kolegyni vidět. „Ptali se mě, zda maminku mohou navštívit, tak jsem se jí zeptala a ona souhlasila. Navštívili ji s fotkami, a pak mně referovali. Díky fotkám z mládí si maminka vzpomněla, kdo jsou. Trošku maminka v něčem lhala, třeba když se jí Petr Kostka ptal: A cvičíš Jani, cvičíš a chodíš? Tak odpověděla: Chodím. A to lhala,“ svěřila se deníku Aha! herečka s tím, že stav její maminky je stále stejný. Jana Brejchová si s kolegy Kostkou a Šmídem za hrála ve snímku Probuzení. S Kostkou se ale ještě setkala ve filmu Vyšší princip.

Potřebuje nonstop péči
V říjnu 2013 Brejchová upadla ve svém pražském bytě ve Vršovicích, kde ji dcera našla po několika hodinách ležet na zemi v bezvědomí. A od té doby je herečka hospitalizovaná. Trpí úbytkem bílé hmoty mozkové. „Má poměrně značný neurologický nález, takže je připoutaná na lůžko. Je ležící pacient. Nezvedá se ani z lůžka, takže samozřejmě potřebuje neustálou péči 24 hodin denně,“ vysvětlila Brodská.

 Na video s Terezou Brodskou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
xcarodejka
3. 8. 2019 • 09:22

nevím oč ve filmu běží, ale agresivita je vždy smutný projev primitiva nebo zamindrákovaného intelektuála-psychotika.....a na diskuzích s e projevují " právně způsobilé osoby" a voliči, což je asi tak stejně smutné.

josefvyskoc
2. 8. 2019 • 21:31

to jí aspon nemůžete dát přes oči digitální, černou pásku, vždyt na to mohou koukat děti

mord
2. 8. 2019 • 20:50

Tobě by taky někdo mohl natáhnout. Ale už to starý šmudlo nestojí za to.

ivoadler
2. 8. 2019 • 16:41

Vypadá to, jako když dostala pěstí na oko. Když jsem tu fotku viděl, tak jsem si řekl: konečně!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.