Ladislav Mrkvička chyběl na udílení cen kritiky: Nemůže se hnout! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ladislav Mrkvička chyběl na udílení cen kritiky: Nemůže se hnout!

Ladislav Mrkvička se na veřejnosti hned tak neobjeví.
Ladislav Mrkvička se na veřejnosti hned tak neobjeví. (Profimedia.cz)

Celé Divadlo Archa ho netrpělivě očekávalo. Ladislav Mrkvička (81), který byl o víkendových Cenách české filmové kritiky nominován v kategorii Nejlepší herec, se ale nedostavil.

Jeho Parkinsonova choroba se opět ozvala a tentokrát silněji, než bývá zvykem. Herce museli hospitalizovat a nasadit mu silnější léky. Přestal se totiž pohybovat. „K tomu všemu mě skolila silná chřipka a je mi opravdu mizerně,“ řekl Aha! Mrkvička, který je už naštěstí zase doma. Chodí se mu ale stále špatně. Nakonec oceněn nebyl. Sošku získal jeho parťák z filmu Staříci Jiří Schmitzer (70). „A já mu to moc přeju. Bolela mne ale tak hlava, že jsem se nemohl ani na přenos z udílení cen dívat,“ komentoval smutně Mrkvička, který prý už se žádnou rolí nepočítá.

„Čeká mě léčebna dlouhodobě nemocných anebo rakev, jsem smířen,“ konstatuje pochmurně. Nicméně Schmitzer kolegu Mrkvičku v přímém přenosu pozdravil a stejně tak potleskem učinili i jeho přítomní vrstevníci Alois Švehlík (80) a Zdeněk Svěrák (83). Švehlík soupeřil s Mrkvičkou a Schmitzerem o prvenství v kategorii nejlepší herec za snímek Na střeše a přišel v doprovodu syna Davida Švehlíka (47). Svěrák se zase dostavil se synem Janem Svěrákem (54). Stali se totiž vítězové v kategorii Nejlepší film porevoluční kinematografie za oscarového Kolju.

Na rozhovor s Ladislavem Mrkvičkou se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.