Exprezident Klaus slavil 80: Tohle mu vzkázala »Janžurka«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Exprezident Klaus slavil 80: Tohle mu vzkázala »Janžurka«!

Václav Klaus při příchodu na svoji oslavu.
Václav Klaus při příchodu na svoji oslavu. (Blesk:Karel Kopac)

Na Pražském hradě strávil deset let a rozhodl se tam také ještě jednou vrátit. Exprezident Václav Klaus si totiž včera v sídle hlavy státu uspořádal párty ke svým dnešním osmdesátým narozeninám. Kdo mu přišel popřát a jaké dárky dostal?

Na Hrad včera za bývalou hlavou státu dorazilo přes 150 hostů z politické, ekonomické, podnikatelské, vysokoškolské, duchovní či kulturní sféry. A ty všechny Klaus přivítal na připraveném pódiu v královsky upravené zahradě. „Chtěl bych poděkovat, že jste udělali tu oběť a přišli v tomto úžasném počasí, které bohové seslali na mě jako trest za mé rouhání se proti globálnímu oteplování,“ prohlásil exprezident s tím, že očekával méně účastníků kvůli tropickým teplotám šplhajícím ke 40 stupňům.

Pero z Chile

Kromě gratulantů byly připraveny také stoly plné jídla, šampaňského, vína a dalších delikates. A sám oslavenec si pro návštěvníky připravil dárek. „Napsal jsem si takové minipaměti a je to taková knížečka zaměřená právě k narozeninám,“ řekl exprezident. Dary také přinášeli sami hosté, kromě lahví vína, knížek, tenisových míčků dostal také chilské pero. „Už dlouho jsi nebyl v Chile, tak jsem se rozhodl ti věnovat pero z palisandrového dřeva, kde je vygravírován tvůj podpis,“ řekl současný prezident Miloš Zeman (76) v jízlivé připomínce Klausova incidentu v Jižní Americe. A zároveň ho opět vyzval, aby se nechal očkovat proti covidu. Ten však »pigáro « odmítá.

Odjez prezidenta Miloše Zemana z oslavy Václava Klause

Video se připravuje ...

Pronájem za 262 tisíc

Zahrady na Pražském hradě si pronajal za 262 tisíc Institut Václava Klause. Podle uzavřené smlouvy si mohl pozvat až 500 hostů, a to kvůli vládním opatřením proti covidu. Někteří se ale omluvili. Jako třeba herečka Iva Janžurová (80), která významné jubileum oslavila již před měsícem. „Když se mi před pár dny omlouvala... že nemůže přijít, protože hraje v Národním divadle, tak mi řekla, ať se té osmdesátky nebojím,“ řekl Klaus oslavencům. Kdo ale dorazil, byl třeba europoslanec Jan Zahradil (58, ODS), ombudsman Stanislav Křeček (83), moderátorka Gábina Partyšová (43), zpěvák Ondřej Hejma (70) s kapelou Žlutý pes nebo Klausův spolužák z vysoké školy Ivan Mládek (79). A dorazili také lidé z politiky jako expremiér Petr Nečas (56, ODS) s manželkou Janou (56) či náměstek ministra zahraničí Jan Kohout (66).

Projev Václava Klause na oslavě 80. narozenin

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
20. 6. 2021 • 09:50

Ta přehlídka lidí mužů i žen přímo jedinečná ! Všichni si mohli zazpívat družstevníci svazáci sejdeme se po práci.WC na párty slouží i k jiným účelům !

-bello-
19. 6. 2021 • 23:28

Jsem líná to komentovat.Snad jen že Hrad, jako symbol státu , národa českého není stage pro předvolební boje , ani pro zabíječky, ani pro narozky kohokoli, kdo si zamane.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.