Iva Janžurová (80): Na premiéře rozbrečela Holubovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Iva Janžurová (80): Na premiéře rozbrečela Holubovou!

Iva Janžurová
Iva Janžurová (archiv)

Dvě hodiny je čerstvá osmdesátnice prakticky sama na jevišti a musí v hlavě udržet obrovské množství textu. Iva Janžurová po premiéře hry Pusťte mě ven! přiznala, že jí občas nějaká ta věta vypadla.

„Já se to doučím,“ slíbila ale herečka s úsměvem divákům a svým přesvědčivým výkonem i upřímností k slzám dojala i svoji kamarádku Evu Holubovou. Příběh o tom, jak to dopadne, když zůstane herečka zavřená na terase a nemůže do svého bytu, ani ven, režírovala dcera Janžurové Sabina Remundová (49). Taky si s maminkou zahrála menší roli hospodyně. Hlavně ale je celou dobu za scénou a bedlivě sleduje text. Když jde do tuhého, snaží se slova mámě nahodit. „Iva mě ale bohužel moc neslyší,“ posteskla si Remundová.

Tu a tam zapomenuté slovo ale předčila verva, se kterou si Janžurová vychutnávala návrat na jeviště po dlouhém covidovém půstu. „Je to moc důležité, radost z práce a dobrý pocit,“ přiznala herečka. Na nedostatek pracovních příležitostí si rozhodně stěžovat nemůže. Točí pro ČT pohádku s režisérem Karlem Janákem (50), v srpnu ji čeká film Šnajdr s Miroslavem Krobotem (69) a do toho pomáhá studentům s filmem ve Zlíně.

Strach Ivy Janžurové kvůli opožděné oslavě osmdesátin: Tajný dárek prozradila dcera Remundová!

Video se připravuje ...

Zachraňuje Dulavu

Herec Jaromír Dulava (60) se musel podrobit operaci hlasivek, a tak nemůže nějakou dobu hrát. Místo představení Sbohem, zůstávám! proto divadlo Kalich nasadí na letní scénu pod žižkovskou věží právě novinku Pusťte mě ven!. Před třemi lety herci operovali srdce. Hrozila mu zástava, proto mu profesor Jan Pirk »opravil« nemocnou srdeční stěnu.

Sabina Remundová o práci s maminkou Ivou Janžurovou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.