Jastraban z Ulice: Změny ve scénáři kvůli rakovině | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jastraban z Ulice: Změny ve scénáři kvůli rakovině

Adrian Jastraban jako Bedřich v Ulici
Adrian Jastraban jako Bedřich v Ulici (tv nova)

Těžkou rolí si v následujících týdnech projde Adrian Jastraban (52) coby Bedřich Liška v nekonečném seriálu Ulice. Sympatický spolumajitel truhlářské dílny onemocní rakovinou prostaty. Jeho představitel se ale rozhodl zasáhnout do scénáře!

V seriálu je Jastraban od samého začátku a dalo by se říct, že postava Bedřicha je takové jeho »alter ego«, které ho provází už neuvěřitelných 15 let. I z toho důvodu si může Adrian dovolit »kecat« do scénáře. Oblíbený herec nechtěl ještě více dramatizovat svou postavu, a tak se nebál ozvat. „Ze začátku jsem měl strach, aby to nebylo moc tragické. Takže vzhledem k tomu, v jak neveselé době žijeme, jsem si dovolil poprosit scenáristy, aby děj nevedli úplně tragickou formou,“ prozradil Jastraban. Autoři se dle jeho slov zachovali velkoryse – po většinu času se nebude hroutit Béda, ale jeho nejlepší kamarád Miloš, kterého hraje Jiří Štrébl (62).

Na prevenci záleží! Podívejte se na vyšetření urologa: 

„Ze zkušeností ze svého okolí totiž vím, že v některých případech možná větší problém než nemoc sama bývají reakce okolí. Lidé nevědí, jak se k nemocnému chovat. Buď ho přehnaně litují, nebo se mu vyhýbají, nevědí, jak s ním mluvit,“ řekl herec v rozhovoru pro Týdeník Televize. „Adrian Jastraban je v seriálu Ulice od jeho začátku a o postavě Bedřicha Lišky, kterou ztvárňuje, a jejím dalším vývoji, spolu často a rádi debatujeme. Adrian postavu Bedřicha moc dobře zná a zpětná vazba od něj je pro nás vždy velice přínosná. Nebylo tomu jinak u dějů kolem vážného tématu Bedřichovy rakoviny prostaty, kde se krásně sešly jak Adrianovy, tak naše představy. Výsledek nechám na posouzení diváků,“ řekla Aha! kreativní producentka seriálu Ulice Silvia Klasová.

Kdo přijde pro Máru domů? Je to policejní zásah?

Video se připravuje ...

Prevence je důležitá

Dějová linka, kdy Jastrabanův Bedřich onemocní rakovinou prostaty, má také za úkol na tuto zákeřnou nemoc upozornit. A poukázat na to, jak je důležitá prevence. „Je to ze života a možná to někoho nakopne jít včas k doktorovi, a nejen chlapy!“ ozývá se na sociálních sítích seriálu.

Ulice: Prokop a Magda

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.