Oslavkyně Retková (65): Dcera ji zachránila před smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Oslavkyně Retková (65): Dcera ji zachránila před smrtí

Marie Retková
Marie Retková (Foto Aha! – Pavel Machan)

Bývalá televizní hvězda Marie Retková oslavila 65. narozeniny. Ačkoliv patřila řadu let mezi oblíbené hlasatelky a v životě tak okusila, co to je úspěch, i ona si prožila těžké chvíle. Dokonce se prý už loučila se životem…

Před dvaceti lety, tedy v pětačtyřiceti letech, onemocněla Marie Retková rakovinou děložního čípku a byla si jistá, že její život skončí. „Myslela jsem si, že už je se vším konec. Úplně se vším… Byl mi proveden i cytologický stěr, jenže můj nádor rostl dozadu, takže ho nebylo možné zachytit,“ pověděla Retková v pořadu České televize s názvem 13. komnata.

Jolana Voldánová: Tahá děti z postele a pátrá po předcích

Video se připravuje ...

Naštěstí však nebyla na těžkou situaci sama a pomohla jí rodina, především tedy nevlastní dcera Ajka. Ta slavné hlasatelce a moderátorce zachránila život svou pohotovostí. „Starší dcera Ajka - dětská lékařka -  mi zachránila život. Já bych seděla na toaletě, crčela by ze mě krev tak dlouho, až bych zkolabovala a vykrvácela. Ona odhadla, že je to na okamžitý převoz. V jednu v noci mi podala věci, vzbudila své půlroční miminko a větší tříleté dítě, posadila je do auta a odvezla mě do nemocnice. Když druhý den přijel manžel s druhou dcerou na chalupu, uviděli v koupelně tu krvavou spoušť a nechápali. Okamžitě jeli za mnou. Následovalo sdělení diagnózy, operace a léčba,“ vyzradila podle zeny.iprima.cz Retková, která rakovinu nakonec porazila, a bylo jí tak umožněno žít nadále ve spokojeném manželství.

Exhlasatelka Marie Retková: Na Silvestra se mi narodila dcera!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.