Voříšek, Dolinová a další: Výroba věnců na vlastní nebezpečí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Voříšek, Dolinová a další: Výroba věnců na vlastní nebezpečí

Moderátor Karel Voříšek (57)
Moderátor Karel Voříšek (57) (Foto Herminapress.cz a Instagram.com)

Kreativitě se meze nekladou, a při výrobě adventních věnců už vůbec ne. Byť se do toho někteří z českých hvězd pustili s takovou vervou, že skoro skončili na pohotovosti. Moderátorka Michaela Dolinová (56) si popálila ruku, moderátor Karel Voříšek (57) zase skoro spolkl vánoční kouli. A jak se s výrobou vypořádali ostatní?

Nejodvážnější

Moderátor Karel Voříšek (57)

S energií sobě vlastní se do toho pustil Karel Voříšek. Pájel, stříhal, zdobil. Dvě ruce mu na zdobení věnců nestačily, a tak měl každou chvíli v puse ozdobu nebo mašli. Ač to bezpečně zrovna nevypadalo. „Pokouším se vytvořit adventní věnec, protože s nadací Moje velké přání plníme jedno velké přání pro seniory v Mlékovicích. Bude to kurník, ale pozor, zateplený kurník! A musíme sehnat i speciální slepičky, slepičky mazlivé. Já netušil, že slepice dokážou být mazlivé. Já znám od babičky jen ty, co mne pořád klovaly,“ vtipkoval moderátor, který se stal někorunovaným králem adventu. Nakonec věnec skončil na jeho hlavě.

Nejbolestivější

Moderátorka Michaela Dolinová(56)

Poznala, že práce s lepicí pájkou není jednoduchá. „Prvně jsem dělala s pájkou, tak je to na mé ruce znát, mám několik jizev. Zdá se to lehké, ale chce to cvik,“ smála se. Naštěstí na to nebyla sama, věnec vyráběla vedle stojí kamarádky Sandry Pogodové, kterou pozvala na kafíčko. „Když na adventním věnci zapaluji tu druhou svíčku, tak ta první je ještě nevyhořelá,“ postěžovala si a Sandra to potvrdila: „Vloni jsem u Míši byla v květnu a ona měla pořád adventní věnec na stole, protože neměla vyhořelé svíčky.“

Míša Dolinová přiznala strach z rozvodu: Pandemie byla zatěžkávací zkouškou!

Video se připravuje ...

Nejklasičtější

Herečka Sandra Pogodová (45)

Vrhla se na to, přestože původně to možná ani neměla v plánu. „Přišla jsem k Míše Dolinové na kafíčko a ona mne hned zapřáhla. Prý je to pro dobrou věc. Já zdobím věnec z jehličí, ale Míša má krásný z břečťanu z jejich chaloupky, osobně naškubaný z kadibudky. Ale není to na něm znát, je stále zelený a voní,“ vtipkovala Pogodová. Obě totiž přispějí k dobré věci. Nadační fond věnce prodá a výtěžek půjde do domova seniorů.

Nejtrpělivější

Moderátorka Štěpánka Duchková (48)

Do zdobení adventního věnce zasahovala letos minimálně. Svůj um projevili její dva kluci, dvojčata Honza (11) a Adam, kteří se shodli: „Nenechali jsme si do toho mluvit. Zamkli jsme se do pokoje a bylo to překvapení.“ Na Štěpánku zbyla ta méně oblíbená část. „Já jsem spíš po nich uklízela. Lepidlo na koberci, jehličí na zemi,“ láteřila.

Nejpřírodnější

Herečka Eva Holubová (61) s dcerou Klárou

Po návratu z italské Sicílie, kde se ukryla během na začátku druhé vlny covidu, na vánoční výzdobu nezanevřela. A mezi učením scénářů na Slunečnou se s dcerou Karolínou pustila do práce. A oblíkli si na to skoro stejné svetry. Svíčku si stihly zapálit už na první adventní neděli. A pojali to v čistě přírodním duchu – na věnec použili jen suchou trávu, lístky, jehličí a šišky.

Tři hodiny na střeše, hvězdy Primy Voříšek a Doležalová v záplavě balonků

Video se připravuje ...

Nejkýčovitější

Modelka Eliška Bučková (31)

Před ryze přírodními materiály dala přednost okázalosti. A možná tak trošku i naznačila, co by jí letos pod stromečkem udělalo radost. Elišce se na stole totiž třpytí červeno-zlatý věnec, která má i svíčky v barvě drahého kovu. Spolu s ním má na stole malý krucifix – umělecké zpodobnění ukřižovaného Krista. „Přeji vám, aby vaše první zapálená svíčka na adventním věnci nebyla pouhou dekorací, ale především místem, kde se rodina setkává ke společnému povídání, stolování, zkrátka místem uprostřed rodinného kruhu,“ vyznala se Bučková, která je momentálně nezadaná.

Nejjednodušší

Herečka Jitka Schneiderová (47) s dcerou Sofií (14)

Šla cestou strohého minimalismus a svůj věnec zbavila všech cinkrlátek a mašlí. Výsledkem se pochlubila na Instagramu, fanoušky ale mnohem víc okouzila její čtnáctiletá dcera Sofie, která jako by jí z oka vypadla. „Neznám většího milovníka Vánoc, než je Sofie. Adventní věnec s láskou vyrobený... Rodinka pohroma,“ připsala Jitka, která má dceru s bývalým manželem Davidem Švehlíkem (48).

Nejdiskutovanější

Modelka Nikol Švantnerová (28)

Bez výzdoby nezůstala ani Nikol. Přestože se jí věnec povedl, podle některých fanoušků se jí povedlo faux pas. „Zapaluje se z pravé strany, jakoby proti směru hodinových ručiček. Je v tom symbolika rekapitulace uplynulého roku,“ napomenul ji jeden z nich. „My to celý život děláme popravdě takto,“ bránila se modelka. U fotky v prádle už nikdo nic nenamítal.

Zapomenuté zvyky adventu:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.