Nečekané odhalení! Bohdalová v hospodě s bezdomovci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nečekané odhalení! Bohdalová v hospodě s bezdomovci!

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová (profimedia.cz, archiv)

Ten seriál zase ohromně baví diváky. I po deseti letech! Bohdalka je fenomén, navíc exceluje v maskách a převlecích. A po dlouhých deseti letech režisér Zdeněk Zelenka (65) zalovil v paměti a prozradil tajemství některých scén. Třeba jak se Jiřina Bohdalová zapomněla s bezdomovci...

Točit se začalo v roce 2010, k původním pěti dílům se přidaly ještě dva. Co díl, to jiný převlek. Bezdomovkyně, vznešená dáma, praštěná důchodkyně, kuchařka, poštovní doručovatelka.

Nechala se »zmrcasit«

„Znám opravdu málo hereček, které se přímo těší na to, jak se »zmrcasí«, což je výraz paní Jiřiny,“ vzpomíná režisér. „Poprvé jsem tuhle její radost zažil kdysi při natáčení Nesmrtelné tety, kdy si nadšeně nechala na tvář nalepit obrovské, nechutné bradavice. A tady ve scéně, kdy drží fotku mladého Jana Ciny, si ještě vymyslela, že bude šišlat,“ dodal. Postavu musela dotáhnout k dokonalosti!

Zmizení z bufetu

První ze sedmi dílů se točil i na nádraží Praha-Smíchov. V bufetu, ve kterém zůstal duch hlubokého socialismu. „Paní Bohdalová se v rámci svého vyšetřování musela převléknout do kostýmu bezdomovkyně, aby mohla zapadnout mezi podobné asociály,“ vzpomíná režisér. Vše probíhalo podle plánu, než herečka zmizela. „Až po půlhodině byla nalezena v podobném nádražním lokále, kde v kostýmu bezdomovkyně hrála ostatními, tentokráte pravými, bezdomovci na automatech. Tak byla zabrána do hry, že zapomněla na natáčení,“ směje se Zelenka. „A praví bezdomovci? Nebudete věřit, ale vůbec ji nepoznali,“ dodal s tím, že herečka stihla prohrát všechny peníze, které měla u sebe. „Ona je totiž vášnivá hráčka!“ dodal.

Sama sobě dvojčetem

Nejsložitější natáčení. Paní Jiřina hraje v 5. díle i svou sestru, dvojče. V jedné scéně mluví obě zároveň. „To znamená, že se musí dopředu nahrát tzv. zvukový playback, kdy herečka namluví obě role na mikrofon, pak se tento zvuk pouští při natáčení a herečka se do něj musí strefovat. Natočí se jedna strana obrazu, pak se převlékne do své sestry a podle zvuku se natočí druhá strana obrazu. Podle hartusení paní Jiřiny a jejích nezveřejnitelných nadávek jsem usoudil, že opravdu nemá ráda trikové natáčení. Ale zvládla to na výbornou, ve filmu s naprostou samozřejmostí mluví sama se sebou,“ popsal Zelenka.

Celý článek najdete v tištěné verzi Nedělního Aha!

Už aby byl konec! Jiřina Bohdalová (88) trpí kvůli novému pořadu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.