Namalovala konec prázdnin na Božím Daru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Namalovala konec prázdnin na Božím Daru

Obraz
Obraz (Foto pro Aha! – Mirka Caithamlová)

Je to boží. Krásné obrázky během návštěvy Božího Daru v Krušných horách namalovala praktická lékařka Mirka Caithamlová (41) z Kladna. Podělila se o ně na sociálních sítích a okamžitě sklidila velký úspěch.

Typické pro božídarskou krajinu jsou ponuré ranní mlhy, romantické západy slunce, ale i mokřady s rostlinami, jako jsou jestřábník rudokvětý či vratič. Věrně kopírovat realitu však výtvarným záměrem paní Mirky není. „Cílem je zachytit spíš náladu a atmosféru, mé obrázky nejsou přesnou reprodukcí fotografie,“ upozorňuje amatérská malířka. Krušné hory začala podle svých slov objevovat až v posledních letech, zejména na kole s rodinou. „Tamní příroda a klid mě velmi oslovily. Minulý rok jsem poprvé zavítala na Boží Dar, kde mě to úplně nadchlo, a začaly tak vznikat první obrázky z tohoto kraje. Letos jsem se tam vrátila k pokračování,“ doplňuje.

NEJ je suchý pastel

Malování se věnuje intenzivně čtyři roky, kreslí ale od dětství. „Dokonce jsem absolvovala výtvarný obor na ZUŠ v Unhošti u Kladna. Nejmilejší technikou je mi tvorba suchým pastelem, někdy experimentuji s akrylovými či akvarelovými barvami nebo je kombinuji i s olejovým pastelem,“ líčí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.