Policistka z Aše je šampionkou v nordic walkingu: Válcuje konkurenci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Policistka z Aše je šampionkou v nordic walkingu: Válcuje konkurenci

Lenka Lumpeová pracuje na obvodním oddělení policie v Aši.
Lenka Lumpeová pracuje na obvodním oddělení policie v Aši. (Foto pro Aha! – Lenka Lumpeové)

Rychlé nohy a švih paží. To vše v rytmu s holemi. Už víte, v jaké disciplíně je Lenka Lumpeová (56) jednou z nejlepších na světě? Policistka z Aše dominuje tzv. nordic walkingu.

Nedávno vyhrála závod světového poháru v nordic wal kingu, chůze s holemi, v marocké Marrákéši. V silné mezinárodní konkurenci rychlou a precizní chůzí na 20 kilometrech všem ve své věkové kategorii prostě utekla. A tento výkon znamenal i úžasné 2. místo v celkovém pořadí mezi všemi ženami bez rozdílu věku.

Závodní nordic walking není tak jednoduchý, jak se na první pohled zdá. „Základem jsou správné hole – ne trekové, ale nordic walkingové. Největším rozdílem mezi nimi je rukavička, která obepíná dlaň. Trekové hole mají jen obyčejný řemínek. Ta rukavička je zcela zásadní a nezbytná pro nordic walking techniku,“ vysvětluje sportovkyně.

Stupně vítězů světového poháru v Maroku.

Dva roky

Dodržování správné techniky při závodech je kontrolováno a penalizováno rozhodčími, kteří vše bedlivě pozorují. Lenka je navíc důkazem, že se sportem i na výkonnostní úrovni se dá začít v jakémkoliv věku. „Sportovního a závodního ducha mám v sobě odjakživa. S nordic walkingem jsem ale začala poměrně nedávno, před dvěma lety,“ dodává.

70 týdně

Skloubit práci policistky na obvodu v Aši s tréninkem není snadné. Týdně totiž nachodí kolem 70 kilometrů a k tomu ještě posiluje. „Měla bych se poohlédnout po nějakých sponzorech, protože si vše zatím platím sama. Hlavně doprava a pobyt během závodů je pak v rozpočtu hodně znát. Oporu mám ale v rodině. Když to jde, jezdí se mnou i syn,“ uzavírá.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.