Strážnice Miroslava v roli anděla strážného: Vrátila chlapci (13) život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Strážnice Miroslava v roli anděla strážného: Vrátila chlapci (13) život!

Strážnice Miroslava Jirůšková za týden zachránila dva lidi.
Strážnice Miroslava Jirůšková za týden zachránila dva lidi. (Foto Městská policie Brno)

Děsivá věta hystericky plačící dívky (13) šokovala brněnskou strážnici Miroslavu Jirůškovou (52). „Můj kamarád je asi mrtvý,“ slyšela. Přestože měla volno, okamžitě zasáhla. Zachránila tak hocha (13), který se předávkoval léky...

Brněnská pochůzkářka si užívala v květnu na Rajhradě volna, když si všimla skupinky dětí. „Jedna dívka hystericky plakala. Nechtěla ale říci, co se děje. Svěřovat se začala až poté, co jsem jí řekla, že jsem strážnice,“ začala vyprávění Miroslava.

Ležel u potoka

Vyděšené děvče vzlyklo, že její kamarád je asi mrtvý. Neznámý muž mu dal nějaké léky s tím, že mu bude po nich dobře. Jenže hoch zkolaboval. Děti se pak pokoušely sehnat pomoc na nedalekém fotbalovém hřišti, kde se hrálo právě utkání. Nikdo jim ale nevěnoval pozornost. „Společně jsme doběhli na místo u potoka, kde by chlapce jen těžko někdo hledal. Byl bezvládný. Zavolala jsem záchranku, zjistila, zda neutrpěl zranění. V křoví jsem našla odhozený obal od léků a začala ho oživovat,“ popsala další sled událostí brněnská strážnice. Když přijela záchranka, lékařka chlapci okamžitě dala kapačku. Pak s ním odjela do brněnské dětské nemocnice. „Až s odstupem času jsem se dozvěděla, že vše dopadlo dobře. Opravdu hodně se mi ulevilo,“ přiznala s úsměvem Miroslava Jirůšková.

Ohrožen na životě

Záchranáři vyslali do Rajhradu dvě posádky, lékařskou a zdravotnickou. „Lékařka na místě vyslovila podezření na otravu léky. Pacient byl v bezvědomí ve stavu ohrožení života. Po poskytnutí pomoci byl převezen na urgentní příjem Dětské nemocnice v Brně,“ popsala záchranářka Michaela Bothová.

Akce stíhá akci

Miroslava Jirůšková se podílela i na záchraně muže. Asistovala svému kolegovi Petru Minaříkovi (50), který oživoval zraněného z auta, jež nabouralo do sloupu poblíž zastávky Přívrat v Brně. I v tomto případě byl zásah strážníků účinný a muž těžké zranění přežil.

Víte, že...

...Miroslava Jirůšková slouží u městské policie v Brně už 14 let?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.