Dojemné setkání Vojtíška se záchranářkou Veronikou: Před 5 lety ho odrodila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dojemné setkání Vojtíška se záchranářkou Veronikou: Před 5 lety ho odrodila

Od šťastné maminky dostala Veronika růži.
Od šťastné maminky dostala Veronika růži. (Foto ZZS HMP)

Byla teprve v zácviku, a když se jí chýlila služba ke konci, přišla z dispečinku výzva, aby vyjela k překotnému porodu. Záchranářka Veronika Oslzlá tak pomohla před pěti lety Vojtíškovi na svět. Nyní se s ním znovu setkala.

Rodina se záchranářkou Veronikou byla po celou dobu v kontaktu alespoň na dálku. Šťastní rodiče jí každý rok na Vojtovy narozeniny posílali e-mail s fotkami, kde popisovali, jak se chlapečkovi daří. A to jsou právě takové momenty, které podle Veroniky i po letech zaručeně zahřejí u srdce. Nyní se pohotová záchranářka a Vojtova rodina setkaly naživo. „A asi si dovedete představit, že jestli vám e-mail dobije vnitřní baterku, tak tohle bylo jako zapojit malou jadernou elektrárnu,“ popsala Veronika, co pro ni shledání znamenalo. A protože zrovna Vojtíšek slavil narozeniny, nechyběly ani dárky. Doma už si hraje s novou sanitkou, plyšákem a s rodiči si pak prohlíží i knížku.

Nechtěl být u porodu, ale...

K překotně rodící pacientce vyrazila Veronika před pěti lety, když byla ještě záchranářské štěně a v zácviku sloužila denní službu v pražských Holešovicích. Do porodu se zapojili nejen zdravotníci, ale i tatínek, který na sále v porodnici původně být nechtěl. „Byl to výjezd, který chcete i nechcete. Náročný, stresující, zároveň profesně i lidsky obrovsky naplňující, když dobFoto ZZS HMP ře dopadne,“ řekla Veronika Oslzlá.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.