Dagmar (69) z Ostravy: Sestřičkou je už 50 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dagmar (69) z Ostravy: Sestřičkou je už 50 let!

Svou práci zasvětila urologii.
Svou práci zasvětila urologii. (Foto Aha! – Karel Janeček, AGEL)

Už jako školačka měla Dagmar Hanulíková (69) z Ostravy jasno v tom, kudy se bude ubírat její další život. Chtěla se stát zdravotní sestřičkou a pomáhat pacientům v nemocnici. Velký sen, který si posléze splnila, trvá už 50 roků.

„Nikdy jsem nepřemýšlela, že bych mohla dělat něco jiného. Svou práci beru jako poslání, jako službu. To jsem věděla už jako malinkatá, když jsem žila ještě v Havlíčkově Brodě, kde jsem se narodila,“ svěřila se Dagmar Hanulíková. Po střední škole proto našla první práci na lůžkovém oddělení urologického oddělení v ostravské městské nemocnici. Urologii zvolila proto, že si dala za cíl pracovat na operačním sále. Po návratu z mateřské přešla do urologické ambulance vítkovické nemocnice, které je věrná dodnes.

Kolik asi pacientů jí za celou tu dobu prošlo rukama a jak se změnili od doby, kdy nastupovala? „Byly jich stovky,“ říká paní Dagmar. „Z pohledu zdravotnice s padesátiletou praxí mám pocit, že někteří pacienti jsou stále náročnější a spoustu věcí berou jako samozřejmost. Na rozdíl od nich je zde stále spousta jiných, kteří si práce zdravotního personálu váží,“ hodnotí.

Dagmar Hanulíková v době, kdy do nemocnice nastoupila.

Jede dál i v penzi

I když už je v důchodovém věku, nedokáže staniční sestra urologického oddělení Dagmar (69) být bez práce. Čas si prý ale udělá i na manžela, dvě děti a dvě vnučky. „Volný čas dělím mezi mé nejbližší a záliby. Ráda čtu, chodím do přírody a miluju cestování,“ usmívá se Dagmar.

Radost? Vyléčený člověk

Paní Dášu vždy velmi potěší, když vidí odcházet vyléčeného a spokojeného pacienta. „To mé práci vždy dávalo a stále dává smysl. Jistě se za dobu mé praxe vyskytly případy, které dobře nedopadly, ale na ty jsem už zapomněla,“ vyznala se zdravotnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.