Policista z Frýdecka-Místecka sklízí chválu: Stařence vytlačil kolečko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Policista z Frýdecka-Místecka sklízí chválu: Stařence vytlačil kolečko

Štěpán Stareček byl překvapený, že jeho pomoc sklidila takový ohlas. Bral ji jako samozřejmost.
Štěpán Stareček byl překvapený, že jeho pomoc sklidila takový ohlas. Bral ji jako samozřejmost. (Foto Aha! – Jana Gartnerová, archiv PČR, Štěpán Stareček)

Neváhal, drapl plně naložené kolečko do teplých a vytlačil ho stařence do táhlého kopce. „To jste zlatej, vždyť já už jsem starší než většina stromů tady...,“ děkovala Marie Jalovičorová (86) z Hrčavy na Frýdecku-Místecku. Galantní policista teď sklízí jen samou chválu. I takhle vypadá v praxi policejní heslo: Pomáhat a chránit.

V tu chvíli Štěpána Starečka (35) ze speciální pořádkové jednotky Ostrava asi ani nenapadlo, že díky videu, které natočil jeho kolega, se tak trochu proslaví. Záznam má totiž na sociálních sítích už přes 20 tisíc pochvalných lajků a další stále přibývají. Může to vypadat jako samozřejmost, ale v dnešní době není. A zvlášť na Jablunkovsku, v oblasti zvané Gorolie, kde se džentlmenství nenosí. Což je dané historicky. Tady ženy běžně říkají, že když potřebují roztlačit auto, volají kamarádce.

Marii Jalovičorové z Hrčavy na Frýdecku-Místecku udělal policista veselejší den. Pomohl jí s kolečkem.

To potvrzuje i paní Marie. „Soused by mi nepomohl a ani nikdo tady. Proto jsem byla dojatá, že policista ano. Ochotný, slušný. Chtěla bych mu popřát moc štěstí v práci i v životě. Ten den mi hned bylo veseleji,“ líčila Jalovičorová. I ve spoustě komentářů pod videem se odráží postesk nad tím, že galantnost vymizela, že mladí kluci hledí do mobilu, místo aby staršího člověka pustili v tramvaji sednout nebo podrželi ženě dveře.

„Ohlas mě moc potěšil i překvapil. Pomoc lidem beru jako automatickou. Byl jsem tak rodiči vychovaný. Jednal bych stejně, kdybych tudy procházel ve svém volnu,“ vysvětlil skromně policista Štěpán Stareček.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.