Těžký boj sestřičky Soni (47): Operace nádoru a odloučení od dětí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Těžký boj sestřičky Soni (47): Operace nádoru a odloučení od dětí

Paní Soňa se dokáže dostat do kleku a z něj zpět na invalidní vozík.
Paní Soňa se dokáže dostat do kleku a z něj zpět na invalidní vozík. (Foto Nadační fond Galenos)

Starat se o pacienty na interním oddělení. To byla její každodenní pracovní činnost. Zvládala vše s úsměvem, pro pacienty by se rozkrájela. Od roku 2020 však zdravotní sestra Soňa (47) potřebuje pomoc sama. Operace nádoru totiž nedopadla zrovna dobře.

„Lékaři mi přibližně před dvěma lety diagnostikovali nádor v míše na krční páteři. Bylo nezbytné ho odstranit. Při náročném zákroku se jim to povedlo. Bohužel ale při tom došlo k výraznému poškození míchy,“ řekla Aha! o operaci paní Soňa.

Nevnímala nohy

Následek se dostavil ihned, nastalá situace jí vyrazila dech. „Úplně jsem přestala vnímat své nohy. V rukou mi sice cit zůstal, ale jen slabý. Ocitla jsem se na invalidním vozíku. Bylo to hrozné,“ připomněla si moment, kdy se jí zhroutil svět a ona skončila na několik měsíců na nemocničním lůžku.

Odloučení od dětí

Nejtěžší pro ni bylo odloučení od tří dětí, hlavně nejmladšího devítiletého synka. Manžel sehnal finance na přestavbu domu, aby byl vhodný i pro člověka na vozíku. Paní Soňa se mezitím s plnou vervou pustila do rehabilitací. 

Můžete pomoct?

Pokud chcete paní Soně pomoci, můžete poslat libovolnou částku na transparentní účet 2601572011 / 2010 (VS 2301, zpráva pro příjemce: Soňa)

Pomoc je nutná

Po intenzivních terapiích dnes dokáže maminka tří dětí aspoň částečně ovládat nohy. Umí se například dostat do kleku. Aby se jí hybnost ale ještě více zlepšila, musí na další terapie. Ty už bohužel nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou...

Já to nikdy nevzdám

Vzpruhou v nelehkém období jsou pro paní Soňu zejména děti. „Jsou pro mne motorem, abych došla k cíli postavit se opět na vlastní nohy a vrátit se do nemocnice pečovat o pacienty. Udělám pro to maximum a všem, kteří mi k tomu pomáhají, moc a moc děkuji,“ vzkázala. A tak každý den, krůček po krůčku, maká na svém snu. I když to zrovna nejde, zatne zuby a jde dál. Není z těch, kteří by se snadno vzdávali. Má přece před sebou svůj cíl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.