Vozíčkářka nemohla ve špitále zaparkovat: Nikdo to nekontroluje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Vozíčkářka nemohla ve špitále zaparkovat: Nikdo to nekontroluje!

Vozíčkářka Kateřina Sasáková (21)
Vozíčkářka Kateřina Sasáková (21) (Foto Aha! – Ondřej Krotil)

Pere se s nepřízní osudu, jak jen může! Vozíčkářka Kateřina Sasáková (21), jejíž životní příběh přinesl počátkem června deník Aha!, často naráží na lidskou bezohlednost. Naposledy před pár dny v jablonecké nemocnici.

Přijela do špitálu, chtěla zaparkovat, ale neměla kde. Na místech pro invalidy stála auta, která tam neměla co dělat. „Byla jsem skutečně zoufalá. Šlo o důležité vyšetření a stání před vchodem do nemocnice mi nechtěli povolit,“ popisovala Kateřina. Redaktor Aha! se rozhodl celou situaci prověřit přímo v nemocnici. Přestože v tu dobu na místech určených pro vozíčkáře nikdo nestál, špitálová recepční šokovala jen těžko uvěřitelným tvrzením.

„Klidně se na to místo pro invalidy postavte. Kdo myslíte, že to bude kontrolovat? Já rozhodně ne,“ řekla žena v recepci. A co na to ředitel nemocnice Vít Němeček? „Na kontrolu parkování máme vnitřní mechanismy. Dejte mi to písemně a já to budu řešit,“ uvedl. Nezbývá než doufat, že podobná situace v jablonecké nemocnici už nikdy nestane.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.