Šokující scéna z letiště: VOZÍČKÁŘ SE PLAZIL Z LETADLA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Šokující scéna z letiště: VOZÍČKÁŘ SE PLAZIL Z LETADLA!

Keogh je na vozíčku osm let.
Keogh je na vozíčku osm let. (Foto Reuters, Instagram)

Ponižující zážitek připravil postiženému muži z Irska Adrianu Keoghovi (37) personál letiště ve švédském Göteborgu a společnosti Ryanair. Aby se dostal z letadla ven, musel se uličkou i po přistavených schůdcích potupně plazit!

Pan Keogh se z Irska do Švédska vypravil na návštěvu dcery Erin a velmi se těšil. „Letěl jsem s ní oslavit její 14. narozeniny,“ řekl zklamaný otec od rodiny. Jenže na letišti nastaly komplikace a personál mu oznámil, že výtah, který by mu pomohl důstojně vystoupit, mohou přistavit až za hodinu! Vozíčkář však potřeboval urgentně na toaletu, a tak dlouho rozhodně čekat nemohl.

Přeje si jen, aby postižení mohli cestovat bez bariér.

Palubní personál Keoghovi údajně bez většího zájmu řekl, že pokud nechce čekat, může se z letadla vyškrábat sám! Na nepříjemnou situaci upozornil instagramovým příspěvkem, který vyvolal mezinárodní pozornost. Adrian v něm uvedl mimo jiné i to, že se mu něco podobného nepřihodilo poprvé. „Před třemi lety jsem zažil téměř totožnou situaci s British Airways. I tam jsem měl problém vystoupit z letadla,“ líčí Keogh. Doufal, že se od té doby věci změnily a lidé s postižením mohou cestovat bez obav z podobných situací. Marně...

Společnost Ryanair uvedla, že se záležitost netýká jí, ale správy letiště a komunikuje s ní, aby se podobná situace již neopakovala. Letištní správa věc zase omlouvá tím, že dané noci přistávalo více letadel s pasažéry s potřebou zvláštní asistence a nebyla jiná možnost než na potřebnou pomoc čekat...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.