Dvojčata Klára a Natálie (21): Porazily rakovinu, vracejí se do ringu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dvojčata Klára a Natálie (21): Porazily rakovinu, vracejí se do ringu

Dvojčata Natálie (vlevo) a Klára Poledníkova.
Dvojčata Natálie (vlevo) a Klára Poledníkova. (Foto Aha! – Michal Charbulák, archiv sester Poledníkových)

Jsou jako jedno tělo a jedna duše! Dvojčata Klára a Natálie Poledníkova (21) z Ostravy patřila k nadějím českého boxu. Kláře se ale postavila do cesty zákeřná soupeřka – rakovina. Její nemoc zlomila i Natálii, teď se společně derou opět k vrcholu!

Dívky se dříve věnovaly aerobiku, v roce 2017 jej vyměnily za box. A brzy zjistily, že v něm excelují. „Vyhrály jsme každá dva juniorské tituly mistryň České republiky. První už po třech měsících tréninku. Jezdily jsme do ciziny, byly v reprezentaci,“ popsala Natálie. Dívkám z klubu Boxing Ostrava se ale postavila obávaná soupeřka.

Bolesti na turnaji

„V září 2018 na Slezském poháru v Polsku jsem měla bolesti v břiše, nemohla jsem chodit. Přesto jsem na práškách odboxovala dva zápasy. Třetí už mi kouč zakázal. V nemocnici mi našli v břiše útvar, který narostl do velikosti 30 x 25 cm,“ líčila Klára. Dvojčata právě vstupovala do kategorie dospělých, místo vavřínů ale Kláru čekala operace a posléze knockout jménem rakovina.

Nevzdávají se

„Z euforie jsme spadly na dno,“ vzpomínala Natálie, která sama skončila kvůli stresu v nemocnici se zánětem kůže: „Pořád jsem myslela na Klárku, sebralo mě to.“ Klára se léčila, Natálie boxovala dál, ale její výkony šly kvůli obavám o sestru dolů. V roce 2019 přišla dobrá zpráva, Klára rakovinu porazila. A dvojčata chtějí zpět na vrchol. Klára pozvolna, Natálie klidně hned. „Box nás žene dopředu. Nevzdáváme se,“ shodly se.

Jedna dostane ránu, druhá ji cítí

O dvojčatech se říká, že jsou zvláštně propojené, u sester Poledníkových to platí do puntíku. „Spolu jsme chodily na sportovní gympl, spolu studujeme sportovní fakultu v Brně. Spolu v létě brigádničíme v barech na Stodolní. Spolu jezdíme na tréninky. Ale společného přítele nemáme,“ smějí se. A jak to je v boxu? „Když ségra dostává v zápase rány, nesu to těžce. Bolí mě to za ni,“ přiznává Natálie.

Už vidí svět jinak

Sestry se po nemoci Kláry dívají na svět už jinak. „Jsme pokornější. A doufám, že i silnější. Víme, že život se může změnit ze dne na den,“ shodly se. Klára už na sebe v boxu tolik netlačí, Natálie ale ambice neskrývá. „Chci být úspěšná. Ale nejlepší jsme, když boxujeme spolu,“ řekla. Natálie jede v září opět na Slezský pohár do Gliwic, tam, kde se sestrám před čtyřmi roky na chvíli zhroutil svět...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.