Bezmezná lidská solidarita: Článek v Aha! pomohl matce s invalidní dcerou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bezmezná lidská solidarita: Článek v Aha! pomohl matce s invalidní dcerou

Vlaďka Palkechová (38) s invalidní dcerou Dominikou (19).
Vlaďka Palkechová (38) s invalidní dcerou Dominikou (19). (Foto Hana Hykšová, Facebook Wohnout)

Katastrofální podmínky, v nichž žijí Vlaďka Palkechová (38) s invalidní dcerou Dominikou (19), a na které jako první upozornil deník Aha!, vyburcovaly veřejnost. Pomáhají mnozí, umělci, ale také vinaři zasažení loňským tornádem. Dávají ženám opět naději.

Deník 7. září napsal o domě, v němž obě ženy žijí. Průchod dveřmi je například tak úzký, že jím invalidní vozík Dominiky neprojede. Vlaďka tak dceru po bytě přenáší na rukou. Navíc střecha hrozí zhroucením. „Tento článek neskutečně zabral. Do pomoci se zapojily například kapely Wohnout a Doga. Ivan Mládek namaloval obraz, jehož výtěžek prodeje pošle rodině. Pomohli i vinaři zasažení tornádem Nešpor, Rajský, Ježková, dále motorkáři a spousta dalších,“ uvedla zakladatelka sbírky Hana Hykšová.

Vlaďka i Dominika jsou projevenou solidaritou dojaté. „Jsem v šoku, mám slzy v očích a husí kůži po těle. Je to neskutečný pocit, že je na světě spousta lidí, co jim není lhostejný život ostatních. Ze srdce děkuji za Domču i za sebe,“ poděkovala dojatá Vlaďka. 

TRANSPARENTNÍ ÚČET

Transparentní účet 2002252200/2010 pro Vlaďku a Dominiku zřídila i nezisková organice Cum Spe.

STATISÍCE KORUN

Včera bylo na obou účtech 868 274 korun. Na rekonstrukci domu je potřeba dát dohromady celkem 3,5 milionu.

POMÁHÁ I DRAŽBA

Pomoc jde i přes Aukro, kde se ve prospěch žen draží spousta předmětů. Najdete je na adrese: https://aukro.cz/uzivatel/CumSpe/nabidky.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.