Veterinářky nafotily kalendář na podporu dětí s rakovinou: KONĚ TRPÍ TIŠE... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Veterinářky nafotily kalendář na podporu dětí s rakovinou: KONĚ TRPÍ TIŠE...

Na rychlost našich koní a krásu našich žen...
Na rychlost našich koní a krásu našich žen... (Foto Helena Kašperová Photography)

Jsou půvabné, chytré a kvůli lásce ke svým čtyřnohým svěřencům se nebojí ani těžké dřiny. Dvanáct špičkových koňských veterinářek spojilo síly a rozhodlo se podpořit děti s rakovinou. Nafotily charitativní kalendář.

Kromě finanční podpory Nadačního fondu dětské onkologie Krtek by veterinářky společně rády upozornily na fakt, že i ony jsou především ženy a jejich práce patří mezi ty nejnáročnější. „Každá z nás má za sebou řadu zachráněných koní, bezesných nocí a hodin práce v mrazu a blátě. Tímto bych ráda dala možnost všem majitelům našich pacientů, aby vyjádřili poděkování a respekt k naší práci podporou našeho charitativního projektu a zakoupením kalendáře,“ popisuje evropská specialistka na interní medicínu koní Barbora Bezděková.

Život s koňmi je podle zvěrolékařky těžký, ale těžší je bez nich... „Zájem o koňskou veterinu u mladých doktorů klesá právě kvůli fyzické a psychické náročnosti oboru. Tyhle doktorky jsou ale důkazem, že pro nás je to láska na celý život,“ usmívá se Bezděková. Své pacienty má ráda nade vše. „Koně nepláčou, nestěžují si. Když je jim zle, tak trpí tiše. A my jsme tu od toho, aby trpět nemuseli,“ uzavírá odbornice.

Co nám to tu na louce roste za květinku. Vězte, že toto stádo udržuje zdravé.

Krtek pomáhá

Nadační fond dětské onkologie Krtek podporuje onkologicky nemocné děti během léčby i po ní. Cílem je navýšení investice do moderní specializované diagnostiky a personalizované léčby, jde o novou a z veřejných prostředků ne zcela hrazenou léčbu. Podpora dalších oblastí zahrnuje rekondiční a resocializační pobyty, poskytování bezplatného ubytování v areálu nemocnice, zajištění sociálního, psychologického a právního poradenství či domácí péče. Více na: www.krtek-nf.cz



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.